Leváltották a Miniszterelnökségnek téves információt szolgáltató kormányhivatali tisztviselőt

Vágólapra másolva!
Az Origo úgy értesült, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője leváltotta azt a vezető munkatársát, aki téves tájékoztatást nyújtott az augusztus eleji, Budapesten, illetve Fejér és Pest megyében terjedő trágyaszag ügyében. A kormányhivatal vezetőjét a Miniszterelnökség utasította vizsgálatra, ennek eredménye a döntés.
Vágólapra másolva!

Augusztus elején több órán keresztül lehetett nagyon erős bűzt érezni Budapesten és környékén. Orbán Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára vizsgálatot rendelt el az ügyben, és egy írásbeli kérdésre válaszul a Pest Megyei Kormányhivatal információja alapján egy óbaroki céget nevezett meg a trágyaszag forrásaként. Mint később kiderült, a cég nem létezik.

Orbán Balázs azonnal jelezte, hogy az ügynek személyi következményei lesznek.

A vizsgálat kiderítette, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal egy vezető munkatársa szolgáltatta a téves információt felettesének, aki azt továbbította Orbán Balázs miniszterhelyettesnek. A vizsgálat következtében a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője az ügyben érintett vezető munkatársát leváltotta.