Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Prágában részt vett a V4-ek és nyugat-balkáni államok csúcstalálkozóján.

Itt azt mondta, hogy az európai bizottsági pozíciók szétosztása alapján megállapítható, hogy a visegrádi négyek ereje megnőtt.

Orbán Viktor magyar, Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel és Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök a V4-Nyugat-Balkán csúcstalálkozón Prágában 2019. szeptember 12-énForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A V4-ek két európai bizottsági alelnököt is adhatnak  - hívta fel a figyelmet a kormányfő, kiemelve továbbá, hogy a magyar biztosjelölt, Trócsányi László egy olyan szép és nagy feladatot menedzselhet, mint az Európai Unió bővítése.

Trócsányi László érti a bővítés bonyolult aspektusait - mondta Orbán Viktor, reményét fejezve ki, hogy a jelölt meg is fogja kapni a szükséges támogatást.

A miniszterelnök az unió bővítéséről szólva úgy fogalmazott, hogy ha az EU nem aludt volna el, és már korábban felvette volna tagjai közé Észak-Macedóniát, Montenegrót és Szerbiát, akkor ma nem lenne sok millió illegális migráns Nyugat-Európában.