Hatalmas tűz van Budapesten, mindent beborít a sűrű fekete füst

2019.09.12. 16:36

Óriási tűz volt a XIII. kerületben, ahol egy ház gyulladt ki. Egy többemeletes, építés alatt álló, lakatlan épület tetőszerkezetében keletkezett a tűz. Az építés során felhasznált szigetelőanyag ezer négyzetméteren égett. A tüzet 13 tűzoltóautó oltotta el.

A tűzoltókat a Kassák Lajos utcába hívták – tudtuk meg a katasztrófavédők szóvivőjétől, Kisdi Mátétól.  Később ezt a Gidófalvy Lajos utcára pontosították (egy sarokkal van arrébb). Ezen a címen egy újonnan épült magasház van, amelyet a Cordia épít.

A cég a következő közleményt küldte az Origónak: "A 13. kerületben épülő Young City második ütem D épületének felső szintjén a szigetelés az alvállalkozó szigetelési munkálatai közben kigyulladt. A helyszínen a tűzoltóság már megkezdte munkát, a tűz nem terjedt tovább. A Cordia mindenben együttműködik a hatóságokkal".

A Fővárosi katasztrófavédelem öt óra után azt közölte, hogy eloltották a magasház tetőszerkezetében csütörtök délután keletkezett tüzet.

Kisdi Máté szóvivő hozzátette: a Gidófalvy Lajos utcában történt tűzesetben nem sérült meg senki.
Ismertetése szerint egy többemeletes, építés alatt álló, lakatlan épület tetőszerkezetében keletkezett tűz. Az építés során felhasznált szigetelőanyag ezer négyzetméteren égett.

Fotónk a helyszínről:

Forrás: Origo

Egy másik, Facebookra posztolt fotón az is látszik, hogy az óriási füsttakaró alatt méteres lángok vannak.

Forrás: Facebook/Pesten hallottam

Ezt a fotót az egyik olvasónktól kaptuk, így látszik a tűz Budáról:

Forrás: Origo

A következő képek az Árpád hídról és a Váci út közeléből készültek:

Forrás: olvasói fotó

 

 

Forrás: olvasói fotó
Forrás: olvasói fotó

Egy, a tűzzel szemben lakó férfi azt mondja, délután füstszagot érzett lakásában. 

Mivel nem tudta, honnan jön, ablakot nyitott. Ekkor még nagyobb füstszag csapta meg, majd meglátta a lángokat.  Azt mondja, rengeteg tűzoltó és mentős érkezett pillanatok alatt.

Egy kisgyerekes anyuka pont a közértből lépett ki, amikor a lángok felcsaptak. A közért a lángokban álló ház mögött van. Nagyon megijedtem, a gyerek is velem volt 

- mondja.

Egy fiatal lány pedig azt mondja, ő több utcára dolgozik a tűztől, de a lángokat onnan is jól lehetett látni.