30 évet is kaphat a soroksári gyilkossággal gyanúsított férfi

2019.09.12. 18:04

Majdnem összeesett a bíróságon az a 41 éves férfi, akit a soroksári futónő megölésével gyanúsítanak. Megtudta ugyanis, hogy ha nem sikerül bizonyítania ártatlanságát, minimum 30 évet kell börtönben töltenie. Ügyvédje kitart védence ártatlansága mellett, szerinte a férfi csak a nő kifosztásában bűnös, a gyilkosságot viszont nem ő követte el.

2013. szeptember 25-én délután Kardosné Gyurik Krisztina kocogni ment soroksári lakásából. Mivel nem ért haza a megbeszélt időre, 

családja aggódni kezdett, és értesítette a rendőröket, akik azonnal elkezdték keresni. Nem sokkal később találták meg a holttestét. Mint kiderült: gyilkosa megkötözte, majd megfojtotta. Öt éven át hiába keresték az elkövetőt, 

tavaly szeptemberben egy DNS-vizsgálat mutatta ki, hogy a helyszínen talált maradványokon talált minta azonos a 41 éves R. Szilveszterével, aki ekkor is épp börtönben ült, csak épp nem gyilkosság, hanem betörések miatt. 

A férfi a kihallgatáson tagadta a nő megölését, 

annyit válaszolt, hogy ott volt a helyszínen aznap, de nem ő tette.

A férfi már várja a tárgyalását, és abban reménykedik, hogy ártatlannak bizonyul majd a gyilkosságban. 

Védencem valóban rosszul fogadta az ügyészség álláspontját. Egy pár percre rosszul lett, de aztán összeszedte magát. Véleményünk továbbra is az, hogy Szilveszter ártatlan az emberölésben" – mondta dr. Lichy József, a férfi ügyvédje. 

A futónő telefonját a férfi börtönletétjében találták meg, amikor a férfi sorozatbetörések miatt börtönbe került. 

A kifosztást védencem elismeri majd, hiszen valóban nála volt az áldozat mobilja" – mondta el az ügyvédje.

Krisztina özvegye, Kardos Lajos kijelentette, nem hajlandó találkozni felesége gyilkosával, ezért a csütörtöki előkészítő tárgyalást is mindenképp elkerülné: 

Látni sem akarom azt a lényt, aki örökre elvette tőlünk Krisztit! Ha a bíróság tanúként megidéz, akkor is kikötöm, hogy csak úgy megyek el, ha ez az ember nincs ott – mondta Kardos Lajos.