Hétmázsás tenyészbika rontott neki egy fejőnőnek a tolnanémedi tehenészetben 2017 telén: Az 50 éves Ica épp a munkáját végezte: a fejősteheneket hajtotta ki a karámból, amikor a hihetetlen erejű állat váratlanul felöklelte. A nő súlyos belső vérzést kapott, és a helyszínen meghalt. A tehenészet vezetője ellen vádat emeltek gondatlansága miatt.

Az asszonynak az volt a feladata, hogy a karámban lévő teheneket kiterelje szétválogatásra termelői csoportok szerint. Amikor Ica hátrament a tehenekhez, a megvadult bika rátámadt. 

A hétszáz kilós állat szó szerint dobálta a nőt, többször hozzávágta a betonfalhoz, a vasrácshoz és az elválasztó vasrudakhoz. Az asszony olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy már a helyszínen belehalt a sérüléseibe. 

A súlyos mellhártya- és tüdősérülések, a sorozatos bordatörések és kulcscsont környéki érsérülések miatt mellűri vérzést kapott.

Noha a tragikus eset több mint két éve történt, Icát azóta is gyászolja két nagykorú gyereke. Volt férje szerint a baleset szinte várható volt,  mert a tehenészetben sok szabálytalanságot követtek el.  

Két éve, hogy eltemettük szegényt. Már akkor is mondtam, hogy nem érdemes pereskedni, mert az eredménye nem lesz számunkra pozitív" – mondta a Borsnak Lak János. 

Jelenleg három per van folyamatban, egy büntető-, egy munkaügyi és egy kártérítési, de nem is sejtem, mikor lesz vége. Édesanyámnak esélye sem volt egy ilyen hatalmas bikával szemben, megpróbált ugyan küzdeni, de csak remélni tudom, hogy keveset szenvedett – tette hozzá Ica lánya, Lak Szilvia. 

K. Sándor, a telep vezetője összetörve állt a bíróság előtt, a Borsnak nem nyilatkozott a történtekről.

A Tamási Járásbíróság elsőfokú ítélete szerint a telep vezetője hibázott, mert munkáltatóként több foglalkoztatási előírást és szabályt megszegett, többek között azt is, hogy Icát nem alkalmazhatta volna ebben a munkakörben, tehát egyértelműen elkerülhető lett volna a halála. A Tamási Járásbíróság a férfit 1 év 8 hónap fogházra ítélte, 3 év 6 hónap felfüggesztéssel. A férfi fellebbezett az ítélet ellen,  ezért a Szekszárdi Törvényszék úgy döntött, hogy további tanúkat is meghallgat az ügyben.

A Bors információi szerint az asszonyt megölő tenyészállatot nem vágták le, azóta is a tehenészetben él.