A férfi korábban beismerte, hogy tavaly szeptemberben meggyilkolta volt barátnőjét és annak két éves kisfiát Várpalotán, most azonban azt állítja, hogy nincsenek emlékei arról a napról – írja a Ripost.

Lábbilincsben, vezetőszáron vitték B. Zsoltot a kommandósok csütörtök reggel a Veszprémi Törvényszékre. A vád szerint a férfi tavaly szeptemberben brutálisan meggyilkolta volt barátnőjét, a 22 éves P. Enikőt, valamint annak 2 éves kisfiát. 

Forrás: MTI/Mátyus Tamás

A meggyilkolt nő szülei is elmentek a tárgyalásra, akik az eset óta most néztek először a férfi szemébe, de nem szóltak hozzá egy szót sem.

Ha B. Zsolt beismerte volna a bíróságon az ellene felhozott vádakat, akkor tárgyalás nélkül elítélhették volna, de a férfi határozottan tagadta a gyilkosságot.

Sem a gyermeket, sem az Enikő nem öltem meg! Nincsenek emlékeim erről az esetről – mondta a férfi a bíróságon. Korábban már beismerte a gyilkosságot, most viszont azt is tagadja, hogy féltékeny volt a nő és a gyereke kapcsolatára.

Ez nem igaz! Még én próbáltam tanítani, rábírni, hogy ne a tablettel játsszon, és próbáltam megtanítani, hogyan kell normálisan enni..." – tagadott B. Zsolt.

Ahogy korábban megírtuk, tavaly szeptemberben az egyik szomszédja talált rá a nő és a fia holttestére várpalotai otthonukban. A vád szerint a 40 éves férfi nem tudta elfogadni, hogy a nő szakított vele, ezért őt megfojtotta, a két éves kisfiút pedig egy késsel halálra szurkálta. A gyilkosság után rablógyilkosságnak akarta álcázni a tettét, ezért feltúrta az egész lakást, az értékeket pedig elrejtette. A rendőrség másnap elfogta a férfit, aki később beismerő vallomást tett.