Egy Pécsről Budapestre tartó menetrendszerinti busz sofőrje vezetés közben evett, olvasott és jegyzetelt, ezt mind egyszerre. A Ripostnak az egyik utas számolt be a történtekről.

Az utas elmondása szerint hárman utaztak Pécsről, és szörnyű volt, amit át kellett élniük. Az egyik barátnője rá is szólt a sofőrre, amikor az már sokadszorra ment át a másik sávba, ahol majdnem összeütközött egy másik autóval. 

"A mögöttünk ülő hölgy teljesen ki volt borulva az idegtől... Sokan aludtak, nem érzékelték, mi történik. Mi elöl ültünk a jobb oldalon a második sorban, és időnként azt éreztük, hogy a sofőr elrántja a kormányt, és megbillen a busz.  Az egyik ilyen alkalommal észrevettük, hogy nagyon lefelé figyel, és nem az útra, mert újság van az ölében. Aztán a kormányra feltette, és úgy olvasta, a busz pedig ide-oda szlalomozik. Még jegyzetelt is, mert több reklámújság is volt nála! 

Olyan pillanat is volt, amikor egyszerre evett és olvasott vezetés közben!" 

– mondta a Ripostnak az utas.

Forrás: Ripost

Egy másik nő arról beszélt a lapnak, hogy a pátyi buszon szokott rettegni, mert úgy vezet a sofőr, mint egy őrült. 

Százzal megy a veszélyes, kanyargós úton, és közben simán beszélget és mobilozik! Ha szól az ember, kinyitja az ajtót, hogy le lehet szállni. 

A lap az üggyel kapcsolatban megkereste a Volánt, ahol a fotó alapján vizsgálatot indítottak.

"Minden esetben, amikor bebizonyosodik, hogy az autóbusz-vezető munkavégzése során nem tartotta be a KRESZ előírásait, társaságunk természetesen megteszi a szükséges intézkedéseket" – írta a Volán.

Minden buszra kellene kamera

A Ripost információi szerint kevés távolsági buszon van kamera, és ezek közül is van, amelyik nem működik, vagy a sofőrt nem veszi. 

Ha huligánok szétkapják az üléshuzatot, akkor fordul elő, hogy valaki visszanézi ezeket. Ha nem volt bűneset, automatikusan törlődik a felvétel, az új felvételek felülírják a régit"  – mondta lapnak egy buszsofőr. Hozzátette, hogy ha van is kamera, a felvétel minősége olyan rossz, hogy gyakorlatilag használhatatlan.