A ValóVilág hatodik szériájának győztese továbbra is reménykedik, hogy megúszhatja a börtönt, ám tart attól, hogy az őt terhelő tanúvallomások miatt rács mögé kerülhet. Ám, mint mondta, nem fogja hagyni, hogy igazságtalanság érje, és a legnagyobb mélypontból is talpra fog állni.

Megfogadtam, csendben hallgatom végig a tanúkat, de nem tudtam magamban tartani az indulatokat, annyira ellentmondásosak a vallomások. Itt egy baráti társaság formálja az ügy menetét. Róluk Baján köztudott, megbeszélték, hogy megszívatnak"- dühöngött Aurelio a tárgyalás után, arra a két férfira célozva, akik 2017. október 15-én szintén a dusnoki Ciao Ciao bárban iszogattak.

A vád szerint  ugyanis Aurelio Caversaccio zsebéből 200 ezer forintot loptak ki egy bajai kocsmában. A férfi biztos volt benne, hogy az elkövető  L. K. lehetett, ezért két társával megkeresték, és bántalmazták a férfit, aki állítólag nagyszüleinél rejtette el az Aureliotol lopott pénzt, ezért odavitték. 

A verekedés miatt Aurelio akár 8 év börtönre is számíthat.

Lefogták K.-t, majd Aurelio ököllel többször gyomron ütötte. K. sírt a bántalmazástól, és azt mondta, a pénz a nagymamájánál van. Utána, úgy láttam, betuszkolták egy kocsiba"– olvasta dr. Fodor Endre bíró az egyik tanú, S. B. vallomását.

A másik két fickó lefogva tartotta K.-t, és Aurelio teljes erőből ütötte. Utána odarángatták az autóhoz, majd behúzták" – számolt be egy másik tanú, V. D.

Aurelio kiakadt az őt terhelő vádaktól: 

Bíró úr, ezek Rambo-filmet akarnak csinálni a kis hercegből!"

- mondta felháborodva, ám a tárgyalás után elismerte, hogy börtönbe juttathatják ezek a vallomások.

Ez valóban nagyon kemény... Úgy gondolom, ezzel az eshetőséggel is számolnom kell, bár szerintem a börtönre nem lehet lelkileg felkészülni, ahogy a luxusbörtönre sem lehetett annak idején. Van már némi tapasztalatom a bezártságról, a ValóVilág pszichológusa akkoriban megállapította, tudok zárt közösségben élni. Mindenhonnan felálltam már, innen is fel fogok! Nem fogom hagyni, hogy egy igazságtalan dolog miatt kelljen bűnhődnöm. A menyasszonyomat is visszaszerzem, és hiszem, hogy győz az igazság!"

– jelentette ki magabiztosan Aurelio, akit épp a bírósági tortúra kellős közepén hagyott faképnél menyasszonya, Dominika, de a férfi bízik benne, hogy döntése nem végleges.

Aurelio ügyvédje, dr. Pokker Zoltán elmondta, mivel védence korábban drogügyek miatt felfüggesztettet kapott, ha a mostani esetben bűnösnek bizonyul, nem ússza meg a letöltendő börtönbüntetést. Mindenképpen törekszik viszont arra, hogy valahogy mégis elkerüljék:

A sértett bizonyos sérülései korábbról származtak, de ezekről is csak a rendőrök készítettek fényképfelvételeket, orvossal nem vizsgáltatták, de az igazságügyi orvos szakértő szakvéleménye sem igazolja, hogy súlyos bántalmazás történt volna. A tanúk szavahihetőségét is megkérdőjelezzük, de ha a bíró mégis szabadságvesztést szabna ki védencemre, akkor fellebbezünk"

- mondta.