Fidesz: Az ellenzék kampánycélokból akarja összehívni az Országgyűlést

Vágólapra másolva!
A Fidesz nem támogatja az Országgyűlés jövő szerdai rendkívüli ülését, mivel azt közönséges kampányakciónak tartja. 
Vágólapra másolva!

Kampány van, az ellenzék kampánycélokból akarja összehívni az Országgyűlést, amivel a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nem ért egyet - így reagált a Fidesz-frakció arra a hírre, miszerint jövő szerdán tartja az Országgyűlés ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli ülését, amelyen határozatképesség esetén egy klímaügyi határozati javaslatot vitatnának meg.

A Fidesz szerint az ellenzék tavaly december 12-re is rendkívüli, „halasztást nem tűrő" parlamenti vitanapot kezdeményezett az éghajlatváltozásról, aztán képviselőik részt sem vettek rajta, csak a botránykeltéssel foglalkoztak. Ez is bizonyítja, hogy most is csak kampányülésről és hangulatkeltésről van szó - tették hozzá.

Ennyire fontos a klímavédelem az ellenzéknek: inkább az utcán őrjöngtek

2018. december 12-én az ellenzék kezdeményezésére vitáztak volna a kormánypárti és ellenzéki honatyák az éghajlatváltozásról. Csakhogy délelőtt az ellenzék botrányt csinált a parlamentben, majd az utcán folytatták a randalírozást, ezért nem is vettek részt az általuk kezdeményezett vitanapon. A vitán csak kormánypárti politikusok szólaltak fel, így többek között Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter is.

Az alábbi képen jól látszik, hogy a miniszter felszólalása alatt a mögötte lévő ellenzéki padsorok teljesen üresek.

Az ellenzék kezdeményezte a vitanapot az éghajlat védelméről, de az ellenzék nem ment el Forrás: Origo