Megsérült az a motorkerékpáros, aki Bajna és Héreg között esett el járművével, szerda délután. A motoros elé egy muflon ugrott. 

A baleset szerda délután történt, a motoros Héreg irányába haladt, amikor egy kanyarban, egy fás, bokros területről elé ugrott a muflon. A motoros elesett, megsérült - írja közleményében a rendőrség.

Forrás: police.hu

A rendőrség a vadelütések megelőzése érdekében felhívja a járművezetők figyelmét a fokozott óvatosságra, a csökkentett haladási sebesség megválasztására - tették hozzá. 

A motorral közlekedők jóval védtelenebbek az autósokhoz képest, ezért 

a motorosok részéről a vadveszélyes útszakaszokon még inkább indokolt a lassúbb és óvatosabb közlekedés, s nem tanácsos a megengedett felső sebességértéket kihasználni. 

"""Forrás: Budakeszi Vadaspark / Zachán Viktor "
Muflonok Magyarországon

Eredeti vagy legalább túlnyomórészt tiszta vérű, vad muflonállomány csak Szardínián és Korzikán él.

A muflont Európa sok részére vadászati célokból telepítették be. Hazánkba Forgách Károly gróf hozta be, aki az 1868-69-es években 10 muflont hozatott a gimesi vár melletti vadaskertjébe a brüsszeli és a frankfurti állatkertből.

Később Magyarország több vadaskertjébe és erdőterületére betelepítették. Ma szigetszerűen megtalálható hazánk valamennyi középhegységi részén - Mátra, Bükk, Zempléni-hg, Börzsöny, Dunántúli-khg. (Forrás: Wikipedia)