A tűzszerészek világháborús bombát hatástalanítanak vasárnap Újbudán. Emiatt kiürítésre és lezárásokra kell készülni a Móricz Zsigmond körtérnél. A 250 kilós bombát egy iskola területén zajló építkezésen találták meg.

Egy amerikai, 250 kilogrammos légibombát hatástalanítanak a tűzszerészek vasárnap Újbudán. A bombát hétfőn találták meg a Szent Margit Gimnázium területén egy építkezésen. 

Vasárnap az érintett szervezetek együttműködésével a rendőrök 686 lakást, irodaházakat, vendéglátó helyiségeket ürítenek ki, és lezárják a Móricz Zsigmond körtér, a Himfy utca, a Villányi út, a Balogh Tihamér lejtőn lévő útszakasz, a Ménesi út, a Bartók Béla út, a Somlói út, a Villányi út, a Kelenhegyi lépcső meghatározott  szakaszát.

A tűzszerész katonák a bomba kiemeléséhez és hatástalanításához akkor kezdenek hozzá, amikor a területet kiürítették és lezárták. Több információt az ujbuda.hu; bkk.hu; bkkinfo.hu oldalakon olvashat.

Újbuda önkormányzata a honlapján azt írta, hogy az érintett lakásokba, illetve szolgáltató- és irodaházakba várhatóan a késő délutáni órákban lehet majd visszatérni. 

A biztonsági zárás ideje alatt a Gárdonyi Géza Általános Iskola (Bartók Béla út 27.) befogadó helyként üzemel.