Két külföldi férfit vettek őrizetbe Magyarországon az FBI közreműködésével

40 év után szabadulhat az iskolai lövöldöző, Brenda Ann Spencer 

Nő börtön bilincs
Vágólapra másolva!
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) együttműködésben őrizetbe vettek két, Budapesten bujkáló férfit, akiket nemzetközi elfogatóparanccsal köröztek - közölte a rendőrség szombaton a honlapján.
Vágólapra másolva!

Közölték: az amerikai hatóságok átutalásos csalás bűntett elkövetése miatt adtak ki elfogatóparancsot egy 44 éves amerikai állampolgár ellen.

A férfi által vezetett csoport amerikai befektetőktől összesen 3,5 millió dollár értékben csalt ki

pénzösszegeket jelentős hozamú befektetések ígéretével, amelyeket azonban nem teljesítettek. A férfit a VIII. kerületben fogták el.

Szintén az Egyesült Államok körözte azt a 28 éves francia-izraeli állampolgárt, aki egy olyan nemzetközi bűnbanda tagja volt, amely

több tízezer amerikai sértettet - jellemzően nyugdíjast - károsított meg kisösszegű megtakarítások jelentős hozamú befektetésének ígéretével.

A szervezetten működő elkövetők több országban - így Mauritiuson és Ukrajnában - is működtettek "hívásfogadó központokat" és

erőszakos stílusban, vissza nem térő és egyszeri lehetőség ígéretével vették rá a magánszemélyeket az átutalásokra.

Az elkövetők összesen 145 millió dollár kárt okoztak az amerikai sértetteknek. Az ebben az ügyben kiszabható büntetési tétel felső határa húsz év szabadságvesztés. A férfit a főváros VI. kerületében fogták el.

A rendőrök mindkét férfit kiadatási őrizetbe vették, az Egyesült Államok részére történő kiadatásukról a későbbiekben dönt a bíróság.