Berettyóújfaluban annyira összeveszett az ellenzék, hogy egymást bűnözőzik

2019.09.15. 16:21

Berettyóújfaluban egészen újszerűen sározza egymást az ellenzék: Keresztesy Gergelynél, berettyóújfalui jobbikos képviselőjelöltnél vasárnap elpattant a húr, és dühében lebűnözőzte Vitányi Ferencet, a DK helyi elnökét egy Facebook-posztban. A partizánakció indoka, hogy az előzetes várakozások ellenére Gyurcsány Ferencék önálló jelöltekkel indulnak a településen.

Vasárnap kora délután vitathatatlanul új mérföldkő következett be a 2019-es ellenzéki veszekedések történetében. A különböző kormányellenes erők eddig csupán

  • simán, minden úri allűrt mellőzve szidták egymást a közösségi oldalakon, vagy
  • annyira nem beszéltek egymással, hogy az internetről derítették ki, hogy közülük egyesek már nem tagjai az összefogásnak, vagy
  • a '60as éveket megidéző szórólapokon járatták le egymást

Keresztesy Gergely, berettyóújfalui jobbikos képviselőjelölt mai posztja azonban egy teljesen új korszak nyitányát jelenti, hiszen az eddigi sémákat meghaladva, egy-két fokkal ráerősítve egy nyilvános Facebook-posztban

kezdte el bűnözőzni ellenzéki vetélytársait.

Történt, hogy a hajdúsági városban meglehetősen vontatottan ment az ellenzéki összeállás, sokáig úgy tűnt, hogy a DK miatt szétesik. Csakhogy június közepén érkezett a jó hír: Vitányi Ferenc, a DK berettyóújfalui elnöke, és Varga Zoltán, debreceni DK-s önkormányzati képviselő közös közleményükben tudatták, hogy minden eltérő híreszteléssel szemben pártjuk támogatja a közös kormányellenes indulást. Ideig-óráig úgy tűnt, szent a béke a felek között, csakhogy a valasztas.hu-ról kiderült, a DK mégiscsak külön jelöltekkel vág neki az őszi választásnak. Ez a felismerés roppant módon felbőszítette a Jobbik Ifjúsági Tagozatának az elnökét, és nagyjából úgy kiakadt a DK-ra, mint a balliberális holdudvar Magyarország legutóbbi uniós sikerére.

"Hogyan támogat a DK, vagy hogyan nem! Bár a DK bejentette, hogy az összefogás polgármester jelöltjét támogatja, mégis az ellenzék sikerét próbálja megakadályozni Berettyóújfaluban." - írta kezdésként a felháborodott Keresztesy, hogy aztán rátérjen a lényegre, a bűnözőzésre. Állítása szerint pártja és szövetségesei számára csak olyan jelöltek elfogadhatóak, akik "tiszta kézzel tudnák irányítani Berettyóújfalut," viszont - mostmár - Vitányi Ferenc nem felel meg ezeknek a feltételeknek. 

Büntetett előélettel rendelkező személlyel, személyekkel, legyen az Vitányi Ferenc, esetében a befolyással üzérkedés, amiért 1 év letöltendő börtönbüntetést kapott, 2 évre felfüggesztve, mi semmilyen közösséget nem tudunk vállalni.

- tájékoztatott a jobbikos politikus Vitányiról, akiről egyébként már minimum 2014 márciusa óta köztudott, hogy múltja nem patyolattiszta. Keresztesy amúgy azt is aláhúzta eszmefuttatásának végén, hogy "Berettyóújfaluban az ellenzéki és DK szavazók módszeres átverése történik."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK