A Soros-egyetem elismerte: senki sem üldözte el őket Magyarországról

Horizontal
Michael Ignatieff
Vágólapra másolva!
Michael Ignatieff rektor a Soros-egyetem évnyitóján elismerte, senki sem üldözte el őket Magyarországról, hosszútávra terveznek Budapesten. Ez azért is jelent 180 fokos fordulatot, mert júliusban még ennek ellenkezőjéről beszélt amerikai kongresszusi képviselők magyarországi látogatását követően. Természetesen Magyarországon senkit sem lepett meg, hogy maradnak, hiszen nyilvánvaló volt: nem mondanak igazat, amikor arról beszélnek, elüldözik őket. Kizárólag a törvények betartását várta el a magyar kormány.
Vágólapra másolva!

Michael Ignatieff, a Soros-egyetem elnök-rektora az intézmény vasárnapi évnyitóján a szokásos öndicséret mellett arról is beszélt, hogy soha nem fogják itt hagyni Budapestet. Ez a kijelentés kifejezetten meglepőnek számít, hiszen

  • eddig azzal volt tele a balliberális propagandamédia, és következetesen arról szólt az egyetem kommunikációja, hogy a kormány így meg úgy üldözi el az intézményt.
  • Ignatieff ezzel beismerte, hogy a Soros-egyetem nem költözött el Budapestről, és esze ágában sincs ezt megtenni.

Pedig a rektor júliusban még arról beszélt a Magyarországon járó amerikai kongresszusi képviselőknek, hogy "a CEU több mint két éve keresi a megoldást arra, hogy a CEU amerikai intézményként Magyarországon maradhasson - eredménytelenül." Nem felejtette el világossá tenni csalódottságát a vendégeknek, miszerint "Orbán Viktor kormánya elüldöz egy amerikai intézményt Budapestről."

Ignatieff már tavaly decemberben is arról számolt be, hogy a magyar kormány elkergeti Soros egyetemét Magyarországról. "A CEU-t kiszorították, ez példátlan. Egy amerikai intézményt kiszorítanak egy NATO-szövetséges országból. Egy európai intézményt elűznek az Európai Unió egyik tagállamából." - fogalmazott a Soros-egyetem vezetője, aki egyébként ha tehette, arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy Budapesten befellegzett a bevándorláspárti spekuláns egyetemének.

Michael Ignatieff, a Soros-egyetem rektor-elnöke Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Ehhez képest jókora fordulatot jelentett mai beszéde, látszik némi ellentmondás az eddigi megnyilvánulásaival összehasonlítva.

A Soros-világ természetesen hazudott a budapesti egyetem ügyében,

hiszen mindezidáig azt állították, hogy az intézménynek nincs jövője a magyar fővárosban, most meg elismerték, hogy nemcsak, hogy maradhattak, hanem hosszútávra is terveznek.

Soros Györgyék filléres trükkel próbálják meg igazolni, hogy a Soros-egyetem (CEU) egy létező amerikai egyetem, amely így joggal adhat amerikai diplomát Magyarországon. A CEU ugyanis az Egyesült Államokban csak egy fiktív kampuszt tart fenn, és valójában Budapesten végzi tevékenységét. Ez esetben viszont törvénytelen volna a működése, hiszen kizárólag magyar egyetemként csak Magyarországon akkreditált képzést nyújthatnának, és ahhoz adhatnának diplomát.