Míg a nő elaludt a parkban, a férfi kifosztotta

2019.09.17. 11:20

Egy kaposvári férfi kifosztott egy alvó nőt az egyik parkban, ezért a Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás és más bűncselekmények miatt gyorsított eljárásban, még az őrizetbe vétele alatt, bíróság elé állította.

Egy nő az egyik, szeptemberi nyárbúcsúztató rendezvényen szórakozott Kaposváron, ahonnan elindult a belvárosba bulizni. Amikor már túl sok alkoholt ivott, taxit akart hívni. Ekkor csatlakozott hozzá a fiatal férfi, akivel inkább gyalog indultak útanak. Elértek a Rippl-Rónai téren található parkba. Leültek egy padra, ahol a nő, beszélgetés közben, egyszerűen elaludt.

A férfi ezt kihasználva átkutatta áldozata táskáját, amiből pénzt, mobiltelefont, ékszert, szemüveget és okiratokat vett ki 50 ezer Ft-ot meghaladó értékben, majd magára hagyta a nőt.

Arra azonban nem számított a férfi, hogy több térfigyelőkamera is rögzíti, amit tesz, így a rendőrség hamar a nyomára bukkant.A tolvajt elfogták és őrizetbe vették, nem sokkal később pedig bíróság elé is állították. 

A Kaposvári Járásbíróság szeptember 13-án tárgyalta az ügyet. A férfit 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását – pártfogó felügyelet elrendelése mellett – 3 évi próbaidőre felfüggesztette.