A mostani évek Magyarország évei

Magyar Levente, államtitkár
Budapest, 2018. november 27. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyarország vármegyéi és városai monográfia-sorozat (1896–1914) reprint kiadásának bemutatóján a Pesti Vigadóban 2018. november 27-én. Az ismertebb nevén az egyik szerkesztőjéről "Borovszkynak" nevezett 26 kötetes sorozatot 104 év után adták ki újra. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Magyarország teljesen más helyzetben van, mint 2010 előtt, az elmúlt kilenc évben emelkedett az életszínvonal, erőssé és stabillá vált a gazdaság, Európában is tekintélyes nemzetté emelkedett fel a magyar - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton.
Vágólapra másolva!

Magyar Levente egy lakossági fórumon hangsúlyozta: Közép-Európa, de igazán Magyarország évei a mostaniak, remélhetőleg a kormány - az ország lakosságának segítségével - fenn tudja majd tartani ezt a fejlődést.

- emelte ki.

Magyar Levente Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az államtitkár a szatmári kisváros művelődési házában tartott rendezvényen arról beszélt, meg kell találni a módját annak, hogyan lehet ezt az országrészt aktívabban bekapcsolni a fejlődésbe és hogyan lehet a kabinetnek felgyorsítania a felzárkózás ütemét.

Ehhez kellenek a folyamatos "ingerek" és agilis, a helyi érdekeket képviselő emberek, akik a kormány irányába továbbítják az emberek igényeit - tette hozzá.

Magyar Levente az ország helyzetéről szólva azt mondta,

Magyarországnak mára olyan tekintélye és tisztelete lett Európában és a világban, amilyen száz éve nem volt - hangoztatta az államtitkár.

Megjegyezve:

elismerik az ország vízióját és vezetőjét és azt, hogy az ország sokkal fontosabb szerepet játszik Európában, mint ami például a méretéből, lakosságszámából vagy gazdasági erejéből adódna.

Szuverénné vált az ország, azaz már a saját útját járja, ebbe senkinek nem engedünk beleszólást - hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Magyar Levente beszédében sikerként említette az államadósság csökkentésével párhuzamosan elindított nagyarányú munkahelyteremtést, a számos beruházást, a családok támogatását és a nemzetpolitika kiterjesztését is.

Ezt nem adták ingyen, ezekért a sikerekért minden magyar megdolgozott

- fogalmazott az államtitkár.

Hozzátette,

Magyar Levente leszögezte, minden nem jelenti azt, hogy "ott tartunk, ahol szeretnénk", de az irány jó, ezt pedig az elmúlt években megvívott nagy belföldi és külföldi csaták árán is tartani szeretné a kabinet.

Fontosnak nevezte, hogy

olyan vezetők legyenek a települések élén, akik jó kapcsolatban vannak és együttműködnek a kormánnyal.

Szeretnénk a vidék szerepét és erejét hangsúlyozni, mint talán a legfontosabb nemzetépítő erőt, ezért olyan képviselőket és polgármestert kell választani októberben, akik sikeresen tudják képviselni a helyi érdekeket Budapesten is - fogalmazott Magyar Levente.

Az államtitkár hozzáfűzte,

Tilki Attila, a Fidesz megyei elnöke, a térség országgyűlési képviselője azt mondta:

és ebben nincsenek is benne a konkrét kormányzati és az egyházi beruházások, amelyek értéke szintén több milliárd forintot tesz ki.