Halálra égett egy kisfiú Kosdon

Vágólapra másolva!
Egy 5 éves kisfiú az édesapja hibája miatt halt tűzhalált egy kosdi ház melléképületében. A Pest Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a férfi ellen.
Vágólapra másolva!

A Pest megyei kosdi családnak négy gyereke volt. A kicsiket leginkább az asszony nevelte, a férfi elhanyagolta őket. Az apa sokszor volt részeg, olyankor tévézett, internetezett, mással nem törődött. Tavaly nyáron, pontosabban augusztus 13-án az asszony a legkisebb gyerekét orvoshoz vitte Vácra. A többi gyereket addig a nagymamára bízta. Időközben megérkezett az apjuk is.

A férfi öngyújtókat töltött, de közben nem vette észre, hogy az 5 éves kisfiú eltette az egyiket.

Ebéd után a férfi bezárkózott a szobába, annak ellenére, hogy neki kellett volna vigyáznia a gyerekekre.
A kicsik először tévéztek, aztán kimentek az udvarra játszani.

Az udvar elhanyagolt, gazos volt, tele lomokkal és építési törmelékkel, míg a melléképületekben szintén lomok és régi bútorok voltak.

A gyerekek a melléképületben játszottak, amikor a náluk lévő öngyújtóval meggyújtottak egy kenyeres zacskót. A papír lángra kapott, a nagyobbik, a 7 éves fiú megpróbálta eloltani, de nem sikerült, ezért kiszaladt az épületből.

A testvérét is hívta, de hiába: az 5 éves gyerek lekuporodott az épület belső sarkába és segítségért kiabált.

A nagymama meghallotta ugyan és odarohant, de addigra már lángokban állt a melléképület. Akkor már a férfi is odafutott, de sem ő, sem a nagymama nem tudtak bemenni. A család ismerősei hívták ki tűzoltókat, akik 10 perc alatt a helyszínre értek és megkezdték az oltást.

A kisfiú bennégett a melléképületben.

A Pest Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberöléssel és kiskorú veszélyeztetésével vádolja a gyerekek apját.