Csaknem halálra vert egy hajléktalant egy részeg férfi Sopronban

Vágólapra másolva!
Egy részeg tavaly novemberben Sopronban nekifutásból rárontott egy hajléktalanra, akit egyetlen ökölütéssel földre vitt. A megtámadott férfi azonnal elájult, ahogy földet ért, koponyája falcsonttájékából is kitörött egy csontdarab. A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a 28 éves férfival szemben.
Vágólapra másolva!

A férfi részegen a támadás napján egy bolt előtt álló férfit is provokált, de az nem foglalkozott vele, ezért a részeg ott hagyta, és bement az üzletbe. A boltból már az élettársával jött ki. Akkor látta meg a dülöngélve sétáló hajléktalant. Utánamen. Amikor utolérte, belerúgott a hajléktalan férfiba, aki erre nem reagált, inkább megfordult és elindult az ellenkező irányba. A bolt előtt megállt az úttesten.

A részeg férfi ekkor nekifutásból rárontott, és egyetlen ökölcsapással a földre vitte. A hajléktalan elájult, az agresszív férfi pedig ráesett. Ezután még a könyökével is megütötte magatehetetlen áldozata mellkasát és nyakát.

A támadót az élettársa rángatta el a hajléktalan férfitól. Az összevert hajléktalant a közelben tartózkodó fiatalok húzták le az úttestről. A részeg férfi után futottak, és feltartóztatták, amíg nem érkeztek meg a rendőrök. A hajléktalan életveszélyes állapotba került:

koponyájából kitörött egy csontdarab, és kemény agyburok fölötti vérzés lépett fel nála.

A korábban súlyos testi sértés miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt, és más bűncselekmények miatt is többször elmarasztalt férfi most akár 8 évet is kaphat.