A bevándorláspártiak azért támadják Magyarországot, mert kiállt a migrációs politika ellen

Kovács Zoltán, Fidesz eredményváró, EP választás, 2019 Európai Parlament, EP2019
Vágólapra másolva!
A bevándorláspártiak bosszúhadjáratot vezetnek Magyarország ellen, mert kiállt a migrációs politika ellen - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, Varga Judit igazságügyi minisztert Brüsszelben hallgatta meg az általános ügyek tanácsa a Magyarországgal szemben, a válogatott hazugságokra épülő Soros-Sargentini jelentés alapján indított 7. cikk szerinti eljárásról.

Kovács Zoltán szerint a nap tanulsága, hogy

Olyan bosszúhadjáratot vezetnek egy ország ellen, amelyre egyrészt nincs politikai felhatalmazás, másrészt - mint kiderült - valójában egyáltalán nem tükrözi a tagállamok többségének akaratát, szempontjait.

Kovács Zoltán azt mondta, hogy egy politikai eljárásból próbálnak jogi eljárást "eszkábálni".

Az alapvető probléma, hogy bár a jogállamiság mindenkinek fontos alapelv, a jogállamiság tartalma, az eljárások, az intézmények közötti viszony nem vethető össze egymással. Például a magyar és a lengyel eljárásbeli, felfogásbeli különbségek nem teszik lehetővé az objektív összehasonlítást. Az államtitkár arról is beszélt, hogy az, hogy újabb feltételekhez kötnék az uniós pénzek elosztását, teljesen kizárja a jogállamiságot.

- jegyezte meg.

Kovács Zoltán szerint a "legnagyobb lóláb" a Magyarországgal szembeni eljárásban az anyagi felelősségvállalás, amelyet számon kérnek Magyarországon, valójában arról szól, hogy

- tette hozzá.