A bevándorláspártiak azért támadják Magyarországot, mert kiállt a migrációs politika ellen

2019.09.16. 21:46

A bevándorláspártiak bosszúhadjáratot vezetnek Magyarország ellen, mert kiállt a migrációs politika ellen - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán.

Ahogy arról az Origo beszámolt, Varga Judit igazságügyi minisztert Brüsszelben hallgatta meg az általános ügyek tanácsa a Magyarországgal szemben, a válogatott hazugságokra épülő Soros-Sargentini jelentés alapján indított 7. cikk szerinti eljárásról.

Kovács Zoltán szerint a nap tanulsága, hogy politikai eszközként használják az európai intézményeket. 

Olyan bosszúhadjáratot vezetnek egy ország ellen, amelyre egyrészt nincs politikai felhatalmazás, másrészt - mint kiderült - valójában egyáltalán nem tükrözi a tagállamok többségének akaratát, szempontjait.

Kovács Zoltán azt mondta, hogy egy politikai eljárásból próbálnak jogi eljárást "eszkábálni".

Az alapvető probléma, hogy bár a jogállamiság mindenkinek fontos alapelv, a jogállamiság tartalma, az eljárások, az intézmények közötti viszony nem vethető össze egymással. Például a magyar és a lengyel eljárásbeli, felfogásbeli különbségek nem teszik lehetővé az objektív összehasonlítást. Az államtitkár arról is beszélt, hogy az, hogy újabb feltételekhez kötnék az uniós pénzek elosztását, teljesen kizárja a jogállamiságot. Ez csak a tagállamok döntése, az uniós alapszerződés után következhetne  - jegyezte meg.

Kovács Zoltán szerint a "legnagyobb lóláb" a Magyarországgal szembeni eljárásban az anyagi felelősségvállalás, amelyet számon kérnek Magyarországon, valójában arról szól, hogy az elmúlt években beengedett migránsok integrációjának költségeit másokkal akarják megfizettetni. Ez a migrációpárti erők bosszúja azokkal szemben, akik elutasítják ezt a felfogást  - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKK