Fényes nappal akartak megerőszakolni egy nőt Erzsébetvárosban

2019.09.16. 11:30

Éppen a kaputelefon előtt állt a nő, amikor egy férfi hátulról átkarolta, befogta a száját és berángatta a lépcsőházába. Amikor elfogták és kihallgatták, kiderült, hogy nem ez volt az első ilyen támadása.

A BRFK ügyeletére pénteken érkezett bejelentés arról, hogy egy nőt 10.30 körül egy férfi megtámadott, és erőszakoskodni akart vele Budapest VII. kerületében.

A rendőröknek a nő arról beszélt, hogy éppen a kaputelefonon csengetett be, amikor egy férfi hátulról átkarolta, befogta a száját és az éppen kinyíló ajtón berángatta a lépcsőházába.

Ezután a nőt a földre rántotta, többször megütötte és erőszakoskodni próbált vele.

A kiszemelt áldozatnak sikerült kiszabadulnia a férfi fogáséból, és felszaladnia az emeletre, ahol segítséget kért. A támadó elszaladt.

Felvétel buktatta le

A nyomozás során egy kamerafelvételt is elemeztek, ez alapján jöttek rá a nyomozók, hogy a budapesti, 26 éves R. Andrást kell keresniük. A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály beosztottjai a férfit szombaton fogták el a józsefvárosi Práter utcában.

Több támadásban is részt vett

Az ügyben a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság szexuális erőszak kísérlet miatt indított eljárást a fiatal ellen, akit gyanúsítottként kihallgatták. Ekkor derült ki, hogy nem ez volt az első nők elleni ügye. R. András pénteken délelőtt Terézvárosban a Szófia utcában is kinézett egy nőt, akivel "szeméremsértő módon viselkedett", így a 26 éves férfit szeméremsértés miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A Szófia utcai bűncselekményen túl még két két, újpesti, erőszakos bűncselekmény elkövetését is beismerte.

A férfit őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték az ügyészségen letartóztatása indítványozását.