Életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy biztonsági őr ellen, aki egy üres üveg rugdosása miatti szóváltás után leütött egy külföldit - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a 37 éves vádlott biztonsági őrként dolgozott egy VII. kerületi szórakozóhelyen, amikor - még 2016 szeptemberében - egy külföldiekből álló társaság érkezett a bejárathoz. Az egyik külföldi férfi részegen egy üres üveget rugdosott a járdán, ami nem tetszett az egyik biztonsági őrnek, és szóváltásba keveredett a turistával. A hangoskodásra a társasághoz ment a biztonsági őr, majd egyik őrtársát megkerülve azonnal, ököllel megütötte a sértettet a fején. A külföldi férfi az ütéstől hanyatt esett, és a fejét az aszfaltba ütve elvesztette az eszméletét. 

A sértett a bántalmazás következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, koponya alatti bevérzést szenvedett, amely szakszerű orvosi ellátás nélkül a halálához is vezethetett volna. 

A Fővárosi Főügyészség a bántalmazóval szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni - írták.