Gyurcsány Ferenc újságírója arról írt, hogy Tarlós István alatt virágzik Budapest

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc, montázs
Vágólapra másolva!
Első ránézésre úgy nézhet ki, mintha hétfő reggel őszinteségi rohamot kapott volna a hvg, pedig minden bizonnyal csak arról van szó, hogy továbbra sem találta meg az összhangot Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje. A lapban teljesen váratlanul egy olyan publicisztika bukkant fel a bukott kormányfő egyik kedvenc újságírójától, amelyben többek között az olvasható, hogy Tarlós István főpolgármester alatt virágzik Budapest. Mintha valami nem lenne rendben a baloldalon: bár korábban megígérte, eddig még nem lépett be Karácsony kampányába Kálmán Olga, a DK bukott budapesti jelöltje.
Vágólapra másolva!

Nincs igazán nyerőszériában Karácsony Gergely, akit ezúttal a létező legváratlanabb helyről kritizáltak. Hétfőn a hvg-ben jelent meg egy véleménycikk Gyurcsány Ferenc egykori háziújságírójától, aki lényegében arról írt, hogy

Karácsony Gergely alkalmatlan, Tarlós István pedig jól vezeti a várost.

Bár Karácsony és Gyurcsány "érdekkörei" közismerten nem ápolnak jó kapcsolatot egymással, ennek ellenére meglepő az írás mondanivalója, főleg a kampány kellős közepén. Többek között olyan mondatok olvashatóak benne, miszerint

  • "alig volt városvezető a rendszerváltás óta, aki olyan nyugodtan aludhatna, mint Tarlós István";
  • "a város működik";
  • "közlekedése, közterei, üzletmenete, kultúrája és turizmusa fejlődik és virágzik";
  • "Budapest ma is a civilizáció fellegvára Magyarországon";
  • "Tarlós István semmit nem tett tönkre, viszont sokat tett a városért";
  • "következésképpen a mi városunkban elfér Tarlós István, akár mint főpolgármester. Ez a deal."

A cikkben végig a jelenlegi főpolgármestert dicsérik, kihívójára csupán egyetlen pozitívumot írtak, miszerint jobban hasonlít rá a város karaktere. Mint ismert, nem ez volt az első olyan mozzanat a kampányban, amiből arra lehet következtetni, hogy komoly törésvonalak húzódnak meg Gyurcsányék és Karácsonyék között. Mint ismert, Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) főpolgármester-jelöltje, miután vereséget szenvedett az ellenzéki előválasztáson, ígéretet tette arra, hogy támogatni fogja Karácsony kampányát, csakhogy ez idáig ez semmilyen formában nem történt meg.

A jelek szerint széthullóban van a baloldali főpolgármester-jelölt kampánya, hiszen szocialista források arról beszéltek a Magyar Nemzetnek, hogy kevés a pénzük egy komolyabb plakátkampányra. Szintén nem jó előjel, hogy Karácsonynál az előválasztás népszerűsítésekor is erőteljesebb, látványosabb reklámhadjárat volt tapasztalható, mint most, amikor jóval nagyobb a tét. Arról nem is beszélve, hogy a politikus és stábja súlyos hibákat követett el az elmúlt időszakban, vasárnap például úgy mehetett ki egy kampányfilm, hogy abban rosszul írták le Budapest nevét.