Karácsony nemcsak nem ismeri Budapestet, le sem tudja írni a város nevét

Vágólapra másolva!
Ha valaki eddig azt gondolta volna, hogy Karácsony Gergely - bármire is - alkalmas politikus, azt most erős meglepetés fogja érni: egy olyan kampányvideót tett közzé, amelyben rosszul írta le Budapest nevét. Ez még egy általános iskolásnak is kínosnak számít, nemhogy egy főpolgármester-jelöltnek.  
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergelyről számtalanszor lehetett hallani, hogy alkalmatlan. Erre a zuglói polgármester jócskán adott indokot, hiszen

  • ötéves irányítása alatt csődközeli helyzetbe navigálta az általa irányított városrészt;
  • főpolgármester-jelöltként képtelen volt a megfelelő helyre elhelyezni Csepelt, valamint
  • úgy tévesztette össze a budapesti múzeumokat, mint részeg kocsmáros a söröket.

Ha valaki mindezek ellenére mégis alkalmasnak találta volna Karácsonyt, az most jókorát csalódhat: a politikus vasárnap délután közzétett egy lejárató hangvételű videót a közösségi oldalán, amelyben szokás szerint politikai ellenfeleit ócsárolta. Csakhogy a műveletbe becsúszott egy nem kis hiba,

Karácsony videójában rosszul írták le azt, hogy Budapest.

"Budapet (!!!) nem bábszínház" - ez a felirat volt olvasható a felvételen, amellyel egyébként nem kis késéssel próbált meg reagálni a Fidesz utcai tájékoztató kampányára ("Budapest nem cirkusz").

Forrás: Facebook

Az eset azért is különösen kínos, mert a politikus Budapest és nem Budapet vezetését célozta meg. Persze az is lehet, hogy látva a közvélemény-kutatási eredményeket inkább új célpontot nézett ki magának.