Lezuhant egy magyar artista egy bosnyák cirkuszban

boszniai turné, cirkusz, baleset, Picard Lili
Vágólapra másolva!
Boszniai turnéja közben történt életveszélyes baleset egy magyar artistalánnyal. Megcsúszott a lába a trapézon, ahonnan a porond padlójára zuhant. Lilit azonnal kórházba vitték. A Bors szerint három csigolyája tört el és alig várja, hogy újra a trapézra lépjen.
Vágólapra másolva!

Félbeszakadt a 20 éves Picard Lili fellépése egy bosnyák cirkuszban: légi mutatványa közben ájultan zuhant a mélybe:

Lili keresztapja, Picard Endre a porondról nézte végig az unokahúga zuhanását. Ugyanis ő volt a következő fellépő, bohócszámokkal.

Az aggódó férfi azonnal a trapéz alá rohant, hogy a keresztlányát megmentse, de azonban a balesetet nem lehetett elkerülni.

A fiam az elsők között rohant oda, hogy elkapja az unokámat. Ezek után azonban négy bohócszámot is végig kellett csinálnia, mosolyognia, nevettetnie kellett, miközben az unokahúgát elvitték, és nem tudott róla semmit. Ez a szakma sajnos ilyen, a show-nak mennie kell tovább.

- mondta el a Borsnak Lili nagyapja, idősebb Picard Endre.

Forrás: Facebook

A Picard családban mintegy 250 éve generációról generációra öröklődik a cirkusz világában való elhelyezkedés. A nagyszülei például 50 évig voltak artisták.

Lilinek is a vérében van a cirkusz, ebben nőtt fel, már kiskorától ezt szerette volna csinálni. Második éve dolgozik artistaként, imádja, ez az élete, a mindene.

– idézte fel Endre a baleset utáni pillanatokat.

A család minden erejével próbálja lelkileg támogatni Lilit, aki a történtek ellenére sem hagyná ott a munkáját, mivel imádja:

– foglalta össze Lili nagyapja.

A lány kollégái is felvették a kapcsolatot Lili családjával, többen felajánlották, hogy adnának vért neki a műtét előtt.

Megdöbbentő és csodás összefogást tapasztaltunk végig. Lili hazahozatala körül sok fennforgás volt, mivel nem tudtuk, hogy csak légi úton, vagy szárazföldön is szállítható, ugyanis csupán szerb nyelven írt orvosi papírokat kaptunk. Szerencsére azonnal a segítségünkre siettek, a mentőktől rögtön jelentkezett Deoth Edit, a Fővárosi Nagycirkusz pedig segített lefordíttatni az orvosi papírjait, de artisták és más szakszervezetek is rögtön jelentkeztek.

– mondta az anya, majd hozzátette, hogy még a helyi orvosok is bekapcsolódtak a csapatmunkába.

- mondta hálásan Tünde.

Forrás: Facebook

A mentő szombat éjjel érkezett meg a lányhoz, vasárnap pedig már Kecskeméten vizsgálták. Az anya elkísérte őt, végig mellette utazott a sürgősségi kocsiban, a mentősök pedig egész úton készenlétben állva figyelték a sérült artistalányt.