Összegyűjtöttük a baloldali polgármesterjelöltek bevándorláspárti nyilatkozatait - 2. rész

Márki-Zay Péter, Mirkóczki Ádám, Fekete Zsolt
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere kanadai mintára árasztaná el migránsokkal Magyarországot, de Mirkóczki Ádám egri polgármesterjelölt sem fukarkodott a negatív jelzőkkel, amikor a magyar kormány illegális bevándorlók elleni fellépéseit kellett bírálnia. Az ellenzék nem meglepő módon rengeteg bevándorláspárti politikust vonultat fel az október 13-i önkormányzati választáson. Tegnap Botka László szegedi polgármester és a szombathelyi és a nyíregyházi balliberális polgármesterjelölt bevándorláspárti vagy egyenesen kerítésbontást óhajtó nyilatkozatait szedtük össze.
Vágólapra másolva!

Az október 13-i önkormányzati választáson nem meglepő módon a balliberális ellenzék több olyan polgármestert is elindít, akik teljes mértékben támogatják az illegális bevándorlók beengedését, valamint a határ megnyitását a migránsok előtt.

A hazai bevándorláspárti politikusok egyik tipikus képviselője Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester.

Hódmezővásárhely polgármestere is beengedné a migránsokat

Márki-Zay bevándorláspárti nézeteit abban a propagandakönyvben fejtette ki, amit a bukott televíziós műsorvezető és (szintén bukott) Gyurcsány-párti főpolgármester-jelölt, Kálmán Olga írt róla. A hódmezővásárhelyi városvezető szerint „a legfontosabb kérdés nem maga a bevándorlás, hanem az integráció". Márki-Zay szerint, „amíg Magyarország az unió tagja, addig a kormány ezt nem tudja megakadályozni, különösen úgy nem tehet különbséget, hogy a fekete bőrű vagy a mohamedán vallású nem jöhet, a többi meg igen".

Márki-Zay Péter is azonnal Magyarországra zúdítaná a migránsokat Botka Lászlóhoz hasonlóan Forrás: Facebook

A hódmezővásárhelyi városvezető annak a meglepő véleményének is hangot adott, hogy

Ezt kijelentést egyébként és természetesen semmilyen adat nem támasztja alá. „Egy kanadai típusú szereteten és elfogadáson alapuló társadalomra lenne szükség Magyarországon is, hogy legkésőbb egy generáció múlva sokkal befogadóbb legyen a társadalom, és a vegyes házasságból született gyerekek is lelkes hazafiakká váljanak" - fejtette ki a bevándorláspárti politikus a bukott televíziósnak.

Mirkóczki: szélsőjobbról szélsőbalra

A nyíltan antiszemita Jobbik politikusa, Mirkóczki Ádám sem fukarkodott a migránspárti kijelentésekkel az elmúlt években. Eger egyik ellenzéki polgármesterjelöltje. Korábban

rémhírterjesztésnek nevezte a bevándorlási tervekről szóló nemzeti konzultációt, valamint nem szavazta meg a kötelező kvóta elleni alkotmánymódosítást.

Mirkóczki hivatalosan az Egységben A Városért Egyesület színeiben indul, ám a teljes balliberális oldal (MSZP, DK, LMP, Momentum) felsorakozik mögötte, vagyis olyan pártok, amelyek nyíltan bevándorláspárti nézetet vallottak és vallanak a mai napig.

Mirkóczki Ádám sem habozott, ha a kormány bevándorlásellenes lépéseit kellett bírálnia Fotó: Polyák Attila - Origo

Fontos arra is emlékeztetni, hogy Mirkóczki még 2018 nyarán is arról beszélt, hogy Gyurcsánnyal nincs alku: „Ha az ember a saját hitelességét próbálja megőrizni, akkor nem szövetkezik olyan politikai erőkkel vagy olyan politikusokkal, akik nem kis mértékben okozói a jelenlegi problémának" – utalva ezzel Gyurcsány 2006-os szerepére. Az LMP-t pedig korábban SZDSZ 2.0-nak nevezte. Most viszont együtt indulnak.

Salgótarján vezetője is kiállt a kvóta mellett

Végezetül pedig ne felejtkezzünk el Fekete Zsoltról, az MSZP salgótarjáni polgármesteréről sem. A város közgyűlésének baloldali többsége

2016-ban leszavazta a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról szóló határozat napirendre vételét.

Fekete Zsolt egyébként az október 13-i önkormányzati választáson is indul a városvezetői posztért.

Jól látszik a gyűjtésünkből, hogy a balliberális ellenzék továbbra is tele van bevándorláspárti politikusokkal. Ha tehetnék, akkor az új olasz baloldali kormányhoz hasonlóan, azonnal megnyitnák a határokat, lebontanák a kerítést, és migránsokkal árasztanák el az országot.