Felelős döntés, hogy a kormány a megújuló energiaforrások mellett épít az atomenergiára is

Süli János
Budapest, 2017. május 8. Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter válaszol Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika frakcióvezetője kérdésére az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. május 8-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar kormány felelősen járt el, amikor úgy döntött, hogy a megújuló energiaforrások mellett hosszú távon épít az atomenergiára - jelentette ki Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Bécsben a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség közgyűlésén hétfőn az MTI tudósítójának.
Vágólapra másolva!

a klímavédelmi követelmények csak az atomenergia alkalmazása mellett teljesíthetők, ezért is döntött Magyarország a nukleáris kapacitásának fenntartása mellett - jelentette ki a miniszter.

Az atomerőműveknek köszönhetően évente világszerte több milliárd tonna szén-dioxid kibocsátása válik elkerülhetővé.

A magyar kormány felelősen járt el, amikor úgy döntött, hogy a megújuló energiaforrások mellett hosszú távon épít az atomenergiára - mondta a miniszter.

Egységnyi magyar áram előállítása 40 százalékkal kevesebb szén-dioxid-kibocsátással jár,

mint a klímavédelem élharcosának tekintett Németországban, ami továbbra is az Európai Unió legnagyobb szén- és földgázfelhasználója.

Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli minisztere Forrás: MTI/Kovács Tamás

A tárca nélküli miniszter hangsúlyozta, hogy stratégiai cél, hogy a hazai lakosság és a gazdaság számára hosszú távon olcsó, folyamatosan rendelkezésre álló és biztonságos villamos energia álljon rendelkezésre, ennek a garanciája a két új paksi blokk.

- tette hozzá.