Együtt halunk meg, üvöltötte az ózdi kettős gyilkos

2019.09.16. 11:18

Ahogy írtuk, tavaly november 26-án, a mentősök két kamasz holttestére bukkantak egy ózdi házban, ahonnan egy asszony menekült ki, életveszélyes sérülésekkel. Mindhármukat megkéselték. A gyilkos a nő élettársa volt, aki féltékenységből támadhatott az asszonyra. Bár az indítékáról azóta beszél az ózdi kettősgyilkos. Az viszont biztos, hogy a fiai meg akarták védeni az asszonyt, ezért kellett meghalniuk.

Egy 33 centis kést vágott 43 éves élettársa mellkasába a 31 éves Sz. Ádám. 

Az asszony felsikoltott, amire felriadtak alvó, kamasz fiai. A 16, 18 éves fiúk megpróbálták megállítani az ámokfutót, de nem sikerült nekik. 

Az egyiket mellkason, a másikat hátba szúrta a fiatal ózdi férfi, azonnal meghaltak. 

A gyilkos nem nyugodott meg. A bejárati ajtót kulcsra zárta, a kulcsot a párnája alá tette, a sebesült asszonyt maga mellé fektette az ágyban és önmagát is megvágta.

Forrás: Origo/F. Steinmetz Anikó

Az asszony könyörgött neki, hogy engedje szabadon, de a Blikk szerint a férfi csak egy mondatot hajtogatott: 

Most már együtt halunk meg" 

- mondta a nőnek, akinek órákkal később sikerült kiszabadulnia. 

Másnap reggel a nő rokonsága megjelent a háznál. A gyilkos ekkor kirohant a házból és felszaladt a hegyre. A nő csak ezek után tudta felhívni a rendőrséget. 

Egészen addig nem merte, amíg a férfi is a házban volt" 

– mondta egy helyi férfi az Origónak a gyilkosság másnapján.

A férfit leteperték a rendőrök, és azonnal kórházba vitték, bár beismerte, hogy ő ölt, azt nem magyarázta meg, hogy miért. Ugyanakkor a helyieknek erre is volt magyarázatuk: féltékenység állhat a háttérben. 

Forrás: Origo/F. Steinmetz Anikó

Védencem beismerte a tettét, ám részletes beismerő vallomást nem tett. A nyomozó hatóságok felé kellett volna jeleznie, amennyiben ezzel a lehetőségével élni kívánt volna, de ez nem történt meg" 

- mondta a Blikknek dr. Pásztor Gábor, a férfi kirendelt védője.

Az ózdi kettős gyilkos ügye a tervek szerint október végén kerül a tárgyalóterembe.