Maffiamódszerekkel fenyegetik a Fidesz jelöltjét Karácsony Gergely kerületében

Vágólapra másolva!
Borbély Ádámot, a Fidesz XIV. kerületi önkormányzati képviselőjelöltjét feltehetően ellenzéki aktivisták a napokban megfenyegették azzal, hogy "el lesz intézve". A fiatal politikus volt az egyik legfontosabb arca a Karácsony Gergely zuglói polgármester kétes ügyeit nyilvánosságra hozó fideszes sajtótájékoztatóknak. Borbély a történtek miatt feljelentést tett a rendőrségen, úgy néz ki, maffiamódszerekkel dolgoznak Karácsonyék Zuglóban.
Vágólapra másolva!

- erről számolt be közösségi oldalán Borbély Ádám, a Fidesz-KDNP zuglói önkormányzati képviselőjelöltje, aki egyúttal hozzátette, a fenyegetés miatt

feljelentést tett a rendőrségen.

"Nem félünk! Ez a mi hazánk, ez a mi életünk, nincs nekünk másik!" - szögezte le posztjának végén a politikus.

Mint ismert, Zugló érzékeny terep a baloldal számára, hiszen öt éve a most a főpolgármester-jelölti címért induló alkalmatlan Karácsony Gergely irányítja a városrészt. Az eset azért is visszás, mert Borbély volt az egyik legfontosabb arca a jelenlegi polgármester kétes ügyeit nyilvánosságra hozó fideszes sajtótájékoztatóknak, több alkalommal is kényes ügyeket tárt a nyilvánosság elé.

A Pesti Srácok úgy értékelte a történteket, hogy

maffiamódszerrel próbálják meghátrálásra kényszeríteni a fideszes képviselőjelöltet.

A lap szerint a fenyegetés több mindenre is vonatkozhat. Borbély ugyanis nem csupán a parkolás miatt emelte fel szavát az elmúlt időszakban, de a polgármester által kötött szerződések miatt is. A politikus szerint ugyanis a polgármester hetekre eltünteti, majd amikor ez kiderül, visszacsempészi az önkormányzat honlapjára a szerződéseket, trükközik a parkolásról szóló gazdálkodási adatokkal, nem adja meg a szükséges információkat a helyi képviselőknek. Úgy látja, a polgármester továbbra is adós a zuglói kintlévőségekről és a kifizetetlen számlákról szóló válasszal, de a legjobb az lenne, ha válaszolna a parkolással kapcsolatos új szerződést illető kérdésekre.

Nem példa nélküli, hogy - feltehetően - ellenzéki aktivisták kellemetlenkedni próbálnak a kormánypárti politikusoknak. Legutóbb Siófokon szegelték alá egy siófoki fideszes jelöltnek az autóját.