Dögölj meg, égjél meg - mondta a szatymazi gyújtogató

Vágólapra másolva!
Rágyújtotta a házat ismerősére egy szatymazi férfi, akinek nem tetszett, hogy a férfi és az ő szerelme jóban vannak egymással. Amikor meglátta, hogy együtt fekszenek egy ágyon, annyira bedühödött, hogy felgyújtotta a bútorokat, aztán kimentette az élettársát, a férfit pedig sorsára hagyta. Az ügyészség vádat emelt ellene. 
Vágólapra másolva!

Egy férfi évek óta élt engedély nélkül a MÁV Zrt. szatymazi vasútállomása mellett levő bakterház épületében, ahova többször bejárt hozzá egy pár. Mindhárman rendszeresen ittak.

A pár férfi tagjának nem tetszett, hogy az élettársa együtt szórakozik, szik a másik férfival, amit többször szóvá is tett.

2018. május 5-én már részegen keresni kezdte az élettársát Szatymaz belterületén. Elment a férfihoz, aki a bakterházban lakott. Az ajtón belépve meglátta, hogy az élettársa és a férfi egymás mellett fekszenek az ágyon, az egész napos italozás után.

A részeg férfi a konyhában talált hirdetőújságokat meggyújtotta egy öngyújtóval és rádobta a bútorokra, ruhákra. A ház legtöbb ablaka csukva volt, a ruhák azonnal lángra kaptak.

A gyújtogató felsegítette az élettársát, ő kivitte az udvarra, a férfinak pedig azt mondta, hogy:

Az ágyon fekvő férfi még éppen időben ébredt fel a füstre. Volt annyi ereje, hogy kimeneküljön a lángokból.

A tűzoltók megfékezték a tüzet, amiben ugyan senki sem sérült meg, de az épületben több mint 1 millió forintos kár keletkezett.

A főügyészség a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossági kísérlettel és rongálással vádolja. A letartóztatás alatt álló férfi sorsáról a Szegedi Törvényszék dönt majd.