Varga Judit: Már le lehetett volna zárni a Magyarországgal szembeni eljárást

2019.09.17. 12:40

Ha nem politikai megrendelésre zajlana (az eljárás), akkor már tegnap, tegnapelőtt, sőt, egy éve le lehetett volna zárni, hiszen jogi válaszok vannak ezekre a vádaskodásokra - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról.

Varga Judit hétfői brüsszeli meghallgatásáról beszámolva aláhúzta, nem volt annyira nagy érdeklődés a tanácsteremben a hétfői meghallgatáson, de ez nem meglepő, mivel "semmi új nem volt a nap alatt", hiszen "bevándorláspárti elit által szajkózott rágalmak, vádak hangoztak el".

Kiemelte, a magyar kormánynak most lehetősége volt, hogy kidolgozva a teljes kontextust, részletes magyarázatot adjon a jogi, politikai környezetre Magyarország kritikusainak. Úgy fogalmazott: már régen vége lehetett volna az egész eljárásnak.

Varga Judit: A hetes cikkely szerinti eljárás további lépéseire később térnek visszaForrás: Botár Gergely

Varga Judit szerint ez is mutatja, miért nem kéne jogi eljárásokba beleszólnia a politikának, és más tagállamoknak sem. Annak ellenére, hogy az EU szereti a transzparenciát, érdekes módon ezt a meghallgatást nem tették nyilvánossá - folytatta a miniszter, majd elmondta, hogy a hetes cikkely szerinti eljárás további lépéseire később térnek vissza.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK