Ausztriában árult metamfetamint egy pár, a magyar rendőrök fogták el őket

metamfetamin drogterjesztő elfogás Győr
Vágólapra másolva!
Kábítószer-kereskedelem miatt nyomoz a rendőrség egy nő és egy férfi ellen, akik a gyanú szerint Ausztriában adtak el metamfemtamint.
Vágólapra másolva!

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két szlovák állampolgárral szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának győri osztálya - írja a police.hu.

metamfetamin drogterjesztő elfogás Győr Forrás: police.hu

A Bezenye településen lakó 39 éves nő és a 27 éves férfi a bűnügyi információk szerint

Ausztriában értékesítettek metanfetamint,

amelyet otthonukban raktároztak.

Több mint egy kiló metamfetamint találtak

A drogkereskedőket a rendőrök szeptember 16-án 5 óra 10 perckor fogták el, majd átkutatták a házukat.

Ennek alkalmával 1.036 gramm kábítószergyanús kristályos anyagot, valamint számítástechnikai eszközöket, telefonokat, és nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le a nyomozók. Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint

a lefoglalt anyag metamfetamin, feketepiaci értéke körülbelül 13 millió forint.

A szlovák, valamint az osztrák társszervekkel való szoros nemzetközi együttműködés és bűnügyi információcsere eredményeképpen bizonyítható, hogy a páros korábban legalább 1.600 gramm metamfetamint értékesített kizárólag Ausztria területén.

A KR NNI győri osztályának nyomozói a nőt és a férfit előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A lefoglalt kábítószer vizsgálatára a rendőrök igazságügyi vegyészszakértőt rendeltek ki.