Alkalmatlanok küzdelme: Berki Krisztián nekiesett Karácsony Gergelynek - videó

Budapest, 2019. szeptember 3. A Fidelitas plakátkampányát, a Karácsony Gergely, Puzsér Róbert és Berki Krisztián főpolgármester-jelölteket ábrázoló, Budapest nem cirkusz! Ne bízzuk rájuk a várost! feliratú plakátját bemutató sajtótájékoztató helyszíne 2019. szeptember 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Miután ellátogatott egy omladozó zuglói társasház belső udvarába, és megmutatott egy szeméttel teli parkot, Berki Krisztián teljesen kiborult Karácsony Gergely miatt. "Hogyan tud így normálisan aludni, ha ilyen állapotok vannak a kerületében?" - tette fel a kérdést a botrányceleb, aki szerint a baloldal alkalmatlan főpolgármester-jelöltje megbukott Zuglóban. Folytatódik az alkalmatlan budapesti jelöltek küzdelme úgy, hogy a választás egyre közelebb van. 
Vágólapra másolva!

A harmadik legtöbb ajánlást összegyűjtő főpolgármester-jelölt, Berki Krisztián első hivatalos programjaként egy romos állapotban lévő zuglói társasházba látogatott el, és alaposan rácsodálkozott a világra. Mint ismert, a városrészt öt éve Karácsony Gergely irányítja, aki ezt a tényt gondosan és legfőbbképpen rendszeresen elhallgatja a választási kampányában. Berki nagyjából annyira mozgott otthonosan a roskadozó épületben, mint elefánt a porcelánboltban, ez egyből kitűnt az egyperces videóból. Az alábbi párbeszéd sok mindent elárul a celeb felkészültségéről, aki egy zuglói férfival beszélgetett.

  • Férfi: Karácsony Gergő 2015 szeptemberében, pont négy éve ígéretet tett arra, hogy lebontja a házat.
  • Berki: De az lehetséges, hogy az ott, mondjuk összedől?
  • Férfi: Persze, ha ez nem lenne alátámasztva, akkor összedőlne.

A főpolgármester-jelöltnek sikerült szóba elegyednie egy középkorú asszonnyal is, aki arról panaszkodott, hogy nincs fűtés a lakásukban. Mondani sem kell, az alkalmatlan jelöltet ez is váratlanul érte.

  • Berki: Kezit csókolom, hogy tetszik lenni? Berki Krisztián vagyok.
  • Hölgy: Nincs a lakásban fűtés.
  • Berki: Nincs benne fűtés???

A felvétel végén a celebségből a politikába váltó egykori focista rendesen kiborult, és azt kérdezte,

ha ilyen állapotok uralkodnak a kerületében, hogyan tud Karácsony normálisan aludni?

A videóhoz fűzött kommentárjában ezt azzal toldotta meg, hogy Karácsony Gergely Zuglóban megbukott. "Ugye nem akarjuk, hogy Budapest is ilyen állapotban legyen?" - tett fel a kérdést Berki.

Berki Instagram-oldalára is feltöltött egy videót, játékra invitálva követőit. "Mit gondoltok, merre járok Pesten? Melyik sikerpolitikus sikerkerületében?" - tette fel a kérdést. A felvételen egyébként az látható, hogy

egy parkszerű részt - visszataszító látványt nyújtva - elöntött a szemét.

A bejegyzés alatti kommentekből egyértelművé vált, hogy szintén a Karácsony Gergely által irányított Zuglóról van szó.

Mint ismert, a kormánypártok plakátkampányt indítottak "Budapest nem cirkusz" felirattal, arra hívva fel a budapestiek figyelmet, hogy Karácsony Gergely, Puzsér Róbert és Berki Krisztián alkalmatlan jelölt, és csak szórakoznak a fővárossal.

A Fidelitas plakátkampányát, a Karácsony Gergely, Puzsér Róbert és Berki Krisztián főpolgármester-jelölteket ábrázoló, Budapest nem cirkusz! Ne bízzuk rájuk a várost! feliratú plakátját bemutató sajtótájékoztató helyszíne 2019. szeptember 3-án Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Tarlós István főpolgármester egyébként utcahosszal vezet a közvélemény-kutatásokban.