Alkalmatlanok küzdelme: Berki Krisztián nekiesett Karácsony Gergelynek - videó

2019.09.18. 09:25

Miután ellátogatott egy omladozó zuglói társasház belső udvarába, és megmutatott egy szeméttel teli parkot, Berki Krisztián teljesen kiborult Karácsony Gergely miatt. "Hogyan tud így normálisan aludni, ha ilyen állapotok vannak a kerületében?" - tette fel a kérdést a botrányceleb, aki szerint a baloldal alkalmatlan főpolgármester-jelöltje megbukott Zuglóban. Folytatódik az alkalmatlan budapesti jelöltek küzdelme úgy, hogy a választás egyre közelebb van. 

A harmadik legtöbb ajánlást összegyűjtő főpolgármester-jelölt, Berki Krisztián első hivatalos programjaként egy romos állapotban lévő zuglói társasházba látogatott el, és alaposan rácsodálkozott a világra. Mint ismert, a városrészt öt éve Karácsony Gergely irányítja, aki ezt a tényt gondosan és legfőbbképpen rendszeresen elhallgatja a választási kampányában. Berki nagyjából annyira mozgott otthonosan a roskadozó épületben, mint elefánt a porcelánboltban, ez egyből kitűnt az egyperces videóból. Az alábbi párbeszéd sok mindent elárul a celeb felkészültségéről, aki egy zuglói férfival beszélgetett.

  • Férfi: Karácsony Gergő 2015 szeptemberében, pont négy éve ígéretet tett arra, hogy lebontja a házat.
  • Berki: De az lehetséges, hogy az ott, mondjuk összedől?
  • Férfi: Persze, ha ez nem lenne alátámasztva, akkor összedőlne.

A főpolgármester-jelöltnek sikerült szóba elegyednie egy középkorú asszonnyal is, aki arról panaszkodott, hogy nincs fűtés a lakásukban. Mondani sem kell, az alkalmatlan jelöltet ez is váratlanul érte.

  • Berki: Kezit csókolom, hogy tetszik lenni? Berki Krisztián vagyok.
  • Hölgy: Nincs a lakásban fűtés.
  • Berki: Nincs benne fűtés???

A felvétel végén a celebségből a politikába váltó egykori focista rendesen kiborult, és azt kérdezte, 

ha ilyen állapotok uralkodnak a kerületében, hogyan tud Karácsony normálisan aludni? 

A videóhoz fűzött kommentárjában ezt azzal toldotta meg, hogy Karácsony Gergely Zuglóban megbukott. "Ugye nem akarjuk, hogy Budapest is ilyen állapotban legyen?" - tett fel a kérdést Berki.

Berki Instagram-oldalára is feltöltött egy videót, játékra invitálva követőit. "Mit gondoltok, merre járok Pesten? Melyik sikerpolitikus sikerkerületében?" - tette fel a kérdést. A felvételen egyébként az látható, hogy 

egy parkszerű részt - visszataszító látványt nyújtva - elöntött a szemét. 

A bejegyzés alatti kommentekből egyértelművé vált, hogy szintén a Karácsony Gergely által irányított Zuglóról van szó.  

Mint ismert, a kormánypártok plakátkampányt indítottak "Budapest nem cirkusz" felirattal, arra hívva fel a budapestiek figyelmet, hogy Karácsony Gergely, Puzsér Róbert és Berki Krisztián alkalmatlan jelölt, és csak szórakoznak a fővárossal.

A Fidelitas plakátkampányát, a Karácsony Gergely, Puzsér Róbert és Berki Krisztián főpolgármester-jelölteket ábrázoló, Budapest nem cirkusz! Ne bízzuk rájuk a várost! feliratú plakátját bemutató sajtótájékoztató helyszíne 2019. szeptember 3-ánForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Tarlós István főpolgármester egyébként utcahosszal vezet a közvélemény-kutatásokban. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK