A férfi még tavaly tett bejelentést a rendőrségen, miszerint őt kirabolták egy taxiban a XIV. kerületben. Később kiderült, hogy a férfi valójában drogot akart eladni annak a férfinak, aki kirabolta.

Egy 17 éves, középiskolás fiú tett bejelentést a rendőrségen tavaly novemberben, mert az Újvilág utcában beszállt egy taxiba, majd a hátsó ülésről valaki fegyvert fogott rá, majd elvette a pénzét és a telefonját.

A rendőrség akkor fegyveres rablás miatt kezdett el nyomozni, majd a kamerafelvételek és a nyomok alapján idén szeptember 5-én úja kihallgatták a fiút, aki ellentmondásokba ütközött a vallomása közben. Végül elmondta, hogy valójában kábítószert akart eladni egy taxis ismerőse segítségével. A pénzén és a telefonján kívül ecstasy tablettákat is elvett tőle a rabló.

Ezek után napokon belül kihallgatták a taxi sofőrjét is, akinek a segítségével azonosítani tudták a rablót, a 23 éves nagykanizsai K. Kristófot, akit szeptember 17-én Gödöllőn elfogtak. Átkutatták a férfi albérletét, a kutatás közben megtalálták azt a gáz-riasztó fegyvert, amit a rablás közben használt.

K. Kristófot fegyveres rablás miatt kihallgatták a rendőrök, őrizetbe vették, majd javasolták a letartóztatását.