Jól startolt a Nemzeti Sporthíradó

2019.09.18. 15:29

Két héttel ezelőtt indult és naponta háromszor látható a Nemzeti Sporthíradó a közmédia műsorán. Az elmúlt két hét tapasztalatai azt mutatják, hogy hiánypótló híradásról van szó.

„Az elmúlt két hétben beszámoltunk a szlovák labdarúgó-bajnokságban szerepelő DAC nagyszerű 5-2-es győzelméről a Slovan Bratislava ellen, meglátogattuk a szerb labdarúgó-ligát vezető Topolya SC együttesét. A stáb jelen volt a szabadkai félmaratonon, forgattunk egy erdélyi terepfutó versenyen, egy csíkszeredai hegyi kerékpáros futamon, valamint beszámoltunk a gyergyószentmiklósi Gyilkos-tó Kupa nemzetközi felkészülési jégkorong tornáról is. Meglátogattuk a román élvonalbeli Sepsi OSK labdarúgócsapatát irányító László Csabát, illetve beszámoltunk a birkózó világbajnokságra készülő zentai Nemes testvérpár, Máté és Viktor utolsó hazai edzéséről. A kazahsztáni vb-n bronzérmet és olimpiai kvótát szerző Nemes Máté a helyszínen is nyilatkozott riporterünknek, így az ő sikere is bekerülhetett a Nemzeti Sporthíradóba. A legnagyobb öröm számunkra, hogy rengeteg pozitív visszajelzést kapunk nézőinktől a műsorral kapcsolatban. Örülnek annak, hogy a világ magyarságának sporteredményeiről itt hallhatnak." – mondta el Bittmann Emil, a műsor főszerkesztője.

A Nemzeti Sporthíradó szeptember 2-tól reggel fél 7-kor, 12.40-kor és 18.30-kor látható az M1 és a Duna csatornán. A közmédia régi tervét váltotta valóra azzal, hogy elindította a hazai mellett felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, illetve erdélyi sporthíreket, sportolókat bemutató műsorát, ahol kiemelt szerepet kapnak a határon túl zajló sportesemények, valamint a világban élő magyar, illetve magyar származású sportolók eredményei is. A műsorvezetők olyan tapasztalt szakemberek, akik az M1 sporthíreit, illetve az M4 Sport Sporthíradóját is vezetik. Az MTVA kiterjedt tudósítói hálózattal rendelkezik a környező országokban és az ottani kollégák segítségével készülnek az anyagok. A közmédia célja, hogy ez a műsor igazodási pontja legyen azoknak a sportszerető magyar embereknek, akik a szomszéd országokban, vagy az öt kontinens bármelyikén élnek.

Nemzeti Sporthíradó 6.30-kor, 12.40-kor és 18.30-kor az M1 és a Duna műsorán!