Eltemették a nyíregyházi kettős gyilkosság áldozatait

2019.09.18. 12:43

Több százan vettek részt a nyíregyházi kettős gyilkosság két áldozatának temetésén. Apát és fiát egymás mellé temetette el a család a nyíregyházi Északi Temetőben. A búcsúztató alatt sokan sírógörcsöt kaptak, egy fiatal fiú el is ájult. 

Még a papot is megrázta a szörnyű eset, hiszen, mint kiderült, jó barátságot ápolt a családdal. 

Vannak halálesetek, amelyeknek az értelmét nem tudjuk megmagyarázni, sem felfogni. Kedves hozzátartozóitok halála ilyen, akik gyilkosság áldozatai lettek" 

- idézte az atyát a Blikk.

A két áldozat életéről beszélt és arról, hogy a 65 éves férfi nyugdíjas éveit a családja körében szerette volna tölteni. 
Három nap múlva, szeptember 20-án lett volna a 44. házassági évfordulója szerető feleségével, Klárival – mondta elcsukló hangon a pap. 

A búcsúbeszéd után a két férfi hamvait két külön autóval vitték a sírig. 

A családtagok, rokonok és barátok kezükben Jánosék fotójával, sírva mentek a kocsik után. 

Ezt sosem lehet felfogni, még így sem, hogy látom a testvéröcsém sírját. Így is alig hiszem el, hogy nincsen többé" 

– mondta el a meggyilkolt apa testvére, Naczinecz Bálint a Borsnak.

A testvér még hosszú percekig ácsorgott a két sír mellett, szemeit törölgetve. A gyászoló férfi azt is elmondta, hogy nagyon büszke az öccsére. Majd hozzátette, hogy a gyilkosságról készült felvételt már rengetegszer, vagy százszor megnézte. 

Láttam, ahogy a testvéremre kétszer lő az az ember. Az első nem találta el, mert János pont lelépett a lépcsőn, a válla fölött süvített el a golyó. De ő nem nézett hátra, nem is érdekelte, mi történik vele, csak a fiát látta maga előtt, akkor is, amikor tudta, hogy a biztos halálba rohan. Példa lehet mindenki számára - tette hozzá.

N. János 65 éves, fia, ifjabb N. János pedig 41 éves volt. A két férfit augusztus 26-án ölte meg a fiatalabb férfi barátja, egy helyi vadász Nyíregyháza Oros városrészén.

Forrás: Police.hu

A gyilkos feleségének és a 41 éves férfinak viszonya volt, amiről a gyilkos maga is tudott, de nem ezért döntött úgy, hogy végez a barátjával. A férfi szakított a szeretőjével, aki otthon arról panaszkodott, hogy lekezelően, csúnyán beszélt vele. A lap úgy tudja, hogy a gyilkos és felesége meg akarták zsarolni a fiatalabb áldozatot egy róluk készült szexvideóval, de a férfi elzavarta a nőt, aki otthon ezt elpanaszolta a férjének.

Ezért a férj fogta a távcsöves puskáját, és elindult barátja házához. 

Már a kocsiból tüzet nyitott az udvaron álló fiatalabb férfira, Jánosra. Az első lövés még nem találta el, de a következő már igen. 

Az utcáról belőtt a ház ajtaján, egyetlen lövéssel végzett a menekülő áldozatával.

Forrás: police.hu

A férfi apja a lövések hangjára kifutott a házából. Amikor meglátta, hogy fia mozdulatlanul fekszik, azt kiabálta: 

megölted a fiam." 

Elindult a házába, ekkor lőtte hátba a gyilkos nem is egyszer, háromszor.  

A kettősgyilkos elmenekült, de fél óra múlva, Nyíregyháza határában elfogták. Azóta mindent beismert, bár vallomásában azt állította, hogy csak rá akart ijeszteni a barátjára.

Forrás: Police.hu

A bíróság szeptember 28-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását, aki akár tényleges életfogytiglanit is kaphat, ugyanis aljas indokból elkövetett kettős emberöléssel gyanúsítják.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK