Egy rendőrt támadtak meg a miskolci fiatalok, de ez csak a kihallgatáson derült ki

2019.09.19. 10:39

Augusztusban támadta meg három fiatal a miskolci rendőrkapitány-helyettest a Mindszent téren. A tinédzserek akkor jöttek ré, hogy kit vertek meg, amikor a kihallgatásukon felvilágosították őket – írja a Blikk.

A 15, 16 és 17 éves támadók részegen támadtak rá Miskolcon a rendőrre majd kirabolták. Az egyik ismerősük szerint a fiúk nem tudták, hogy kit támadnak meg.

Nem tudták, hogy egy rendőrbe, pláne egy ilyen magas beosztásúba kötnek bele az utcán. Ezzel csupán a kapitányságon szembesültek. Ráadásul a környéket is jól ismerik, tele van kamerákkal  – mondta a Blikknek az ismerős, aki szerint a támadók attól rettegnek, hogy börtönbüntetést kapnak. 

A támadók ellen csoportosan elkövetett kifosztás és súlyos testi sértés miatt indult eljárás. A fiúkat az eset után harminc napra letartóztatták, de a bíróság ezt meghosszabbította.

Ahogy korábban megírtuk, a három fős társaság összeveszett egy másik bandával, majd az emiatt felgyűlt dühüket akarták levezetni a rendőrkapitány-helyettesen. A megvert férfi súlyosan megsérült, 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek. Úgy tudjuk, hogy a gerince sérült meg.