Késsel akart kirabolni egy fiút

2019.09.19. 12:10

A 18 éves támadó biciklivel kergette a fiút, közben késsel hadonászott, és azzal fenyegette, hogy meg fogja szurkálni, ha nem ad neki pénzt.

A férfi május 23-án Kiskunhalason biciklizett, amikor meglátta a 14 éves fiút, akit nem ismert, de már többször is kért tőle pénzt. A biciklivel mellé hajtott és azt kiabálta neki, hogy "pakold ki, amid van, vagy megszurkállak". A fiú nem adott neki pénzt, a közeli iskola felé kezdett menekülni.

A férfi tovább üldözte, közben a késsel hadonászó és szúró mozdulatokat tett a fiú felé. Amikor a 14 éves fiú beért az iskolába, ott rendőri segítséget kért. A rendőrség még aznap elfogta a támadót.

Ezen kívül a férfi április 10-én betörte a szomszédja ablakát, ezzel 10 ezer forintos kárt okozott. Május elején pedig besurrant egy felújítás alatt álló házba, és ellopott egy sarokcsiszolót.

A büntetett előéletű férfi jelenleg letartóztatásban van, az ügyészség fegyveres rablással, garázdasággal és lopással gyanúsítja. Javasolják, hogy ítélje a bíróság letöltendő börtönbüntetésre, valamint hogy tiltsák el a közügyek intézésétől – írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.