Nem tekinthető lokálpatriótának, aki a saját országának határait is megnyitná

Farkas Örs
Vágólapra másolva!
A magyar baloldali ellenzékben továbbra is vannak, akik támogatják a bevándorlást. A Fidesz szerint így valós veszély, hogy az október 13-i önkormányzati választáson a balliberális ellenzék több olyan polgármestert, illetve jelöltet is elindít, akik teljes mértékben támogatják az illegális bevándorlók beengedését és a határ megnyitását a migránsok előtt. Farkas Örs szerint azok a polgármesterjelöltek, akik a saját országuk határait is kinyitnák nem tekinthetők lokálpatriótának – számolt be a hirado.hu.
Vágólapra másolva!

Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója szerint 2015-ben élesedett ki Európában egy vita a bevándorlásról, ami kettéosztotta a tábort.

A balliberális álláspont szerint Európát fel kell hígítani

és az USA mintájára egy multikulturális társadalmat kell létrehozni, ha pedig valaki egy másik kontinensen nem érzi jól magát, nyugodtan idevándorolhat és ebben még segítséget is kap. Ezt a balliberális elképzelés szerint támogatnia kell a kormányoknak, a nemzeti kormányoknak, az önkormányzatoknak és a civil közösségeknek - mondta Farkas Örs.

A jobboldali álláspont pedig az, hogy Európát az európaiaknak kell megvédeni, a jövőben fenntartani és meg kell határozni azokat a kereteket, ahol azokat a közösségeket, akik egyébként évezredek óta együtt élnek és erre képesek is azt, hogyan lehet szabályok között tartani. 2015 óta mindenkinek volt lehetősége arra, hogy az ehhez való viszonyulását egyértelművé tegye. Négy év telt el azóta, és lehet tudni mindenkinek az álláspontját a migrációs kérdésben. Ezért egyáltalán nem meglepő, hogy

hiszen az elmúlt négy és fél évben is ezt tették – hangsúlyozta a politológus.

Farkas Örs, Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. Forrás: hirado.hu

Beszélt arról is, hogy Európa nyilvánvalóan küzd most olyan társadalmi problémákkal, mint például az elöregedés, de ezek a kérdések évszázadokon keresztül rendre felmerülnek és Európa képes volt ezt megoldani. A probléma jelen esetben az, hogy jön egy nagy külső nyomás, ami most a migráció. A Frontex jelezte, hogy a migrációs nyomás nem, hogy nem csökken, hanem sokkal inkább nő és azt látják az ide vágyók, hogy eddig is sokan jutottak be, akkor miért ne próbálnák meg ők is.

A magyar kormány azonban a migrációval kapcsolatban egy határozott álláspontot képvisel, ezért az embereknek ebben a konkrét kérdésben nem kell félniük, ugyanakkor a szemléletet jól mutatja, hogy

– vetette fel a kérdést Farkas Örs, hozzátéve, hogy miért tekinthető jó lokálpatriótának, aki a saját országát kinyitná?