Szabályosan menekül Tarlós István elől Karácsony Gergely a fővárosi közgyűlésben. A három fővárosi bohócjelölt egyike, az alkalmatlan, folyamatosan szerencsétlenkedő zuglói polgármester az utolsó teljes évben, 2018-ban mindössze egyszer szólalt fel, az is csak 16 másodpercig tartott: két köszönetmondás közben visszavont egy előterjesztést. Összehasonlításként: Tarlós István 2009-ben, a megválasztása előtti utolsó teljes évben a Fidesz frakcióvezetőjeként 59 alkalommal kért szót és csatázott Demszky Gáborral és embereivel.

Tarlós István a megválasztása előtti ciklusban nagyon keményen vitatkozott Demszky Gábor akkori főpolgármesterrel. A főpolgármester a napokban egy interjúban fel is elevenítette: 

Az utolsó teljes ellenzéki évemben én 59 alkalommal vitáztam a Közgyűlésben Demszkyékkel. Karácsony most, a hasonló saját időszakában egy alkalommal tette ezt meg, de akkor sem vitatkozott, hanem egy kevesebb mint félperces felszólalása volt." 

Vagyis: 

Karácsony Gergely menekül Tarlós István elől. 

Karácsony Gergely kampányának egyik legnevetségesebb pillanata: a három ellenzéki bohócjelöltet bemutató, "Budapest nem cirkusz" plakát előtt sikerült sajtótájékoztatót tartaniaForrás: MTI/Bruzák Noémi

Karácsony az utolsó teljes évben, tavaly, a kilenc közgyűlésből eleve csak ötön vett részt, és mindössze egyszer szólalt fel. Megtaláltuk ezt a felszólalást. Összesen - egy rövid zavart szünettel együtt - 16 másodpercig tartott, kétszer mondott közben köszönetet a fideszes városvezetésnek, és visszavont egy indítványt.

A felszólalás a Budapest.hu honlapján hallgatható meg, 45.50-nél kezdődik, és 46.06-nál már véget is ér.

Lett volna lehetősége vitázni, de egyetlen alkalommal sem vállalta ezt, elmenekült Tarlós István elől. Így 

teljesen komolytalan a vitakihívás. 

Tarlós István az Atv.hu-nak nyilatkozva leleplezte Karácsonyt. Elmondta:  

Itt volt nálam Karácsony Gergely valamikor tavasszal, és ő könyörgött, hogy ne legyen kemény a kampány. Ehhez képest egyfolytában gyalázkodik 

Egy nappal később a kampányban folyamatosan szerencsétlenkedő Karácsony zavarodottan magyarázkodott, majd elismerte, hogy úgy történt, ahogy Tarlós István mondta. Először ugyan arra hivatkozott, hogy egy négyszemközti beszélgetés részleteit nem akarja elmondani, majd azt mondta, "nem olyan buta", hogy könyörgött volna, arra a kérdésre azonban, hogy ezek szerint "ezzel azt mondja, hogy volt ilyen beszélgetés, de Tarlós István a tartalmát illetően nem mond igazat", váratlanul bevallotta: "Nem, nem ezt mondom".

A Karácsony Gergely, Puzsér Róbert és Berki Krisztián főpolgármester-jelölteket ábrázoló, Budapest nem cirkusz! Ne bízzuk rájuk a várost! feliratú plakát a bemutató sajtótájékoztatónForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezután újabb zavaros magyarázkodásba kezdett arról, hogy nem méltó a beszélgetés tartalmát elmondani. 

Vagyis teljesen egyértelműen elismerte, hogy a beszélgetés elhangzott, és azt kérte Tarlós Istvántól, hogy ne legyen durva a kampány. 

Tarlós István elárulta azt is, hogy erre a kérésre azt válaszolta: Gergő, te bejöttél velem a ringbe, én ki foglak téged ütni."