Két lakást raboltak ki fényes nappal egy XI. kerületi házban, mindkét lakáson ugyanolyan biztonsági ajtó volt felszerelve. Feltételezhető, hogy a betörők szakosodtak az ilyen ajtókra.

A betörők valószínűleg besurranhattak a házba, mivel oda kóddal lehet bejutni, vagy ha becsengetnek valahova. A kirabolt nő gyanútlanul akarta a kulcsával kinyitni az ajtót amikor hazaért munka után, de az már nyitva volt.

"Semmi nyoma kívülről, csak az volt gyanús ,hogy ahogy akartam nyitni a zárat, éreztem, hogy nem forog a kulcs, mert már nyitva, ugyanez a másik zárral is – mondja az Origónak a nő. Az ajtón két zár van, mindkettőt gond nélkül ki tudták nyitni.

A betörők loptak tabletet, laptopokat, telefonokat és készpénzt is, de még a perselyből és a felakasztott kabátok zsebéből is kilopták az aprót. Ehhez képest a tévét és az ékszereket otthagyták.

Az eset után feljelentést tettek a rendőrségen, ahol azt a tanácsot kapták, hogy az ilyen ajtókon érdemes legalább az aló zárat kicserélni egy másikra, mert a gyáriakat könnyen feltörik.

Az esettel kapcsolatban megkerstük a rendőrséget, akik a következőt válaszolták: 

"Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága az Ön által említett esettel összefüggésben nyomozást rendelt el nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett miatt ismeretlen tettes ellen, amely folyamatban van.