Ígérete ellenére nem jelent meg az M1 reggeli műsorában Karácsony Gergely. A döntés több szempontból is érdekes. Az alkalmatlan zuglói polgármester ugyan elfogadta a meghívást, de mikor megtudta, hogy a műsorban szerepelni fog Berki Krisztián és Puzsér Róbert is, lemondta azt. A döntés érthetetlen, hiszen nem közös műsoridőt kaptak a politikusok.

Ígérete ellenére nem jelent meg az M1 reggeli műsorában Karácsony Gergely - írja a Híradó.hu

A főpolgármester-jelölt először elfogadta a meghívást, majd később mégis lemondta. 

Azt mondta azért, mert tudomására jutott, hogy két vetélytársa, Puzsér Róbert és Berki Krisztián is meghívást kapott a műsorba. Bár a jelöltek külön-külön műsoridőt kaptak, Karácsony Gergely találkozni sem akart velük.

Puzsér Róbert reagálni sem akart arra, hogy Karácsony miattuk mondta le főpolgármester-jelölti interjúját.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnökeForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ellenzék városvezető-jelöltje nem csak televíziós szereplését utasította vissza az utolsó pillanatban. Nem jelent meg a Kossuth Rádióban sem. 

Berki Krisztián rádiós és televíziós interjújában is azt mondta: Karácsony Gergely úgy akarja vezetni Budapestet, hogy még 

ahhoz sem volt elég bátor, hogy szembenézzen velük. Berki Krisztián szerint Karácsony Gergely akkor lenne hajlandó interjút adni, ha garanciát kap arra, hogy senki nem lesz a stúdióban.

A Híradó erről szóló adása itt tekinthető meg.

Nem ez az első eset, hogy kerüli a nyilvánosságot

Ahogy az Origo is megírta, Karácsony Gergely nemcsak politikai ellenfeleit, hanem az újságírókat is igyekszik kerülni mostanában. Csütörtöki sajtótájékoztatóját a szokásoktól eltérően meg sem hirdette, annak ellenére, hogy a főpolgármester-jelölt szerepléseiről eddig szinte minden alkalommal tájékoztatták a szerkesztőségeket.

Emellett érdemes megemlíteni azt is, hogy szabályosan menekül Tarlós István elől Karácsony Gergely a fővárosi közgyűlésben. A három fővárosi bohócjelölt egyike, az alkalmatlan, folyamatosan szerencsétlenkedő zuglói polgármester az utolsó teljes évben, 2018-ban mindössze egyszer szólalt fel, az is csak 16 másodpercig tartott: két köszönetmondás közben visszavont egy előterjesztést - írtuk korábban.

Összehasonlításként: Tarlós István 2009-ben, a megválasztása előtti utolsó teljes évben a Fidesz frakcióvezetőjeként 59 alkalommal kért szót és csatázott Demszky Gáborral és embereivel.