Karácsony Gergely most épp attól ijedt meg, hogy az MTVA előcsarnokában a másik két ellenzéki jelölttel is összefuthatott volna

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a Puzsér Róberttel, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölttel, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Ígérete ellenére nem jelent meg az M1 reggeli műsorában Karácsony Gergely. A döntés több szempontból is érdekes. Az alkalmatlan zuglói polgármester ugyan elfogadta a meghívást, de mikor megtudta, hogy a műsorban szerepelni fog Berki Krisztián és Puzsér Róbert is, lemondta azt. A döntés érthetetlen, hiszen nem közös műsoridőt kaptak a politikusok.
Vágólapra másolva!

Ígérete ellenére nem jelent meg az M1 reggeli műsorában Karácsony Gergely - írja a Híradó.hu

A főpolgármester-jelölt először elfogadta a meghívást,

majd később mégis lemondta.

Azt mondta azért, mert tudomására jutott, hogy két vetélytársa, Puzsér Róbert és Berki Krisztián is meghívást kapott a műsorba. Bár a jelöltek külön-külön műsoridőt kaptak, Karácsony Gergely találkozni sem akart velük.

Puzsér Róbert reagálni sem akart arra, hogy Karácsony miattuk mondta le főpolgármester-jelölti interjúját.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ellenzék városvezető-jelöltje nem csak televíziós szereplését utasította vissza az utolsó pillanatban.

Nem jelent meg a Kossuth Rádióban sem.

Berki Krisztián rádiós és televíziós interjújában is azt mondta: Karácsony Gergely úgy akarja vezetni Budapestet, hogy még

Berki Krisztián szerint Karácsony Gergely akkor lenne hajlandó interjút adni, ha garanciát kap arra, hogy senki nem lesz a stúdióban.

A Híradó erről szóló adása itt tekinthető meg.

Nem ez az első eset, hogy kerüli a nyilvánosságot

Ahogy az Origo is megírta, Karácsony Gergely nemcsak politikai ellenfeleit, hanem az újságírókat is igyekszik kerülni mostanában. Csütörtöki sajtótájékoztatóját a szokásoktól eltérően meg sem hirdette, annak ellenére, hogy a főpolgármester-jelölt szerepléseiről eddig szinte minden alkalommal tájékoztatták a szerkesztőségeket.

Emellett érdemes megemlíteni azt is, hogy

szabályosan menekül Tarlós István elől Karácsony Gergely a fővárosi közgyűlésben.

A három fővárosi bohócjelölt egyike, az alkalmatlan, folyamatosan szerencsétlenkedő zuglói polgármester az utolsó teljes évben, 2018-ban mindössze egyszer szólalt fel, az is csak 16 másodpercig tartott: két köszönetmondás közben visszavont egy előterjesztést - írtuk korábban.

Összehasonlításként: Tarlós István 2009-ben, a megválasztása előtti utolsó teljes évben a Fidesz frakcióvezetőjeként 59 alkalommal kért szót és csatázott Demszky Gáborral és embereivel.