A Fidelitas Karácsony Gergely alkalmatlan zuglói polgármestert, az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltjét bírálta, mondván: már száz napja nem képes végrehajtani a zuglóiak ingyenes kerületi parkolásáról szóló határozatot.

Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke, a XIV. kerületi Bosnyák téren tartott sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy ma van a századik napja, hogy a zuglóiaknak nem kellene fizetniük a parkolásért; nem csak otthonuknál, hanem sehol a kerületben: sem a szakrendelőknél, sem az iskoláknál, sem ügyintézéskor.

Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnökeForrás: MTI/Mónus Márton

Karácsony Gergely száz napja nem képes végrehajtani azt a határozatot, amit maga is megszavazott. Azért szavazta meg, mert belátta, hogy nem bosszanthatja tovább a zuglóiakat a parkolással, ami napi egymillió forint veszteséget okoz a kerület költségvetésében  - közölte Borbély.

Hozzátette: Karácsony Gergely nem tartotta be ígéretét, sőt, most felelőtlenül arra mutogat, hogy majd egy következő városvezetés teszi rendbe az ügyet.

A Fidelitas budapesti elnökének elmondása alapján, Karácsonynak "az a száznapos programja, hogy mindent sorsára hagy". Évente száz bérlakást ígért, amiből egy sem valósult meg, a tervezettnél több száz millió forinttal többet költött a Pillangó parkra, ahol ráadásul közben száz fát vágott ki, és szeptemberre már a zuglói költségvetés száz százalékát elköltötte  - hangsúlyozta.

Karácsony GergelyForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ha valaki kerületi polgármesternek ennyire alkalmatlan, az főpolgármesternek is az  - jelentette ki Borbély Ádám.