A magyarok kétharmada támogatja a kormány humanitárius politikáját a Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint, tehát újra kiderült, hogy a magyar nép nagylelkű, és együtt érez a távolban élő keresztényekkel - mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára.

Azbej Tristan azt mondta, hogy Magyarország volt az első olyan állam, amely kormányzati szinten foglalkozott az üldözött keresztények megsegítésével, és felismerte azt, 

hogy jelenleg a világon a kereszténység a legüldözöttebb vallás. 

Ez letagadott valóság volt a nyugati világban és a nemzetközi szervezetek előtt is - jegyezte meg.
Mivel egyértelművé vált, hogy a liberális politikusoknak az üldözött keresztények élete nem számít annyit, mint bárki másé, a magyar kormány nagyon fontos diplomáciai munkájának tartja, hogy más országok is kövessék a példáját - emelte ki Azbej Tristan.

Budapest, 2019. március 24. Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkáraForrás: MTI/Soós Lajos

Elmondta, hogy eddig az Egyesült Államok csatlakozott a kezdeményezéshez és indította el - Magyarországgal együttműködésben - az üldözött keresztényeket segítő programját. Magyar "ihletettségre" hozott határozatot a szlovák törvényhozás az üldözött keresztényeket ért atrocitások elismeréséről, illetve arról, hogy a kormány indítson programot az üldözött keresztények megsegítésére - fűzte hozzá Azbej Tristan.

A műsorban elhangzott: a Nézőpont Intézet felmérése során 

a megkérdezettek 65 százaléka válaszolta azt, hogy a keresztényüldözés probléma, 

többségük pedig egyetért azzal is, hogy Magyarország jelentős összegekkel támogassa azokat az embereket, akiket a vallásuk miatt üldöznek a világban.