Elképesztő mutyizásba kezdett a Jobbik és az MSZP

Gajda Péter Foglalkozás kamera Közéleti személyiség foglalkozása logó mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ nyilatkozik polgármester politikus riporter SPAR-embléma SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY SZIMBÓLUM TÁRGY újságíró Foglalkozás Közéleti személyiség foglalkozása logó
Budapest, 2014. augusztus 13. Gajda Péter, a budapesti MSZP elnökségi tagja, XIX. kerületi polgármester érkezik a párt fővárosi, Jókai utcai székházához, ahol a szocialista párt fővárosi politikusai tanácskoznak 2014. augusztus 13-án. Az MTI információi szerint az önkormányzati választási együttműködés a téma. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A kispesti fideszes polgármesterjelölt, Dódity Gabriella a Facebook-oldalán tette közzé azokat a dokumentumokat, amely szerint egy jobbikos szakértő 15,5 millióért kapott lakást a szocialista vezetéstől, de most 28,2 millióért árulja. Gajda Péter, kispesti szocialista polgármester egészen elképesztő magyarázkodásba kezdett. 
Vágólapra másolva!

Ma már elkerülhetetlennek látszik, hogy az önkormányzat növelni tudja bérlakásállományát, így segítve azokat, akiknek a piaci alapú vásárlás és lakásbérlés elérhetetlen – olvasható Gajda Péter MSZP-s kispesti polgármester programjában, aki azt tervezi, hogy egy úgynevezett Kispesti Lakásügynökséget hoz létre, amely felvásárolná az üresen álló lakásokat, és a piaci ár alatti bérleti díjért adná ki a rászorulóknak. A hangzatos ígéret azért érdekes, mert szöges ellentétben áll a XIX. kerületi városvezetés eddigi gyakorlatával.

Szánalmas magyarázkodás

A kispesti fideszes polgármesterjelölt, Dódity Gabriella a Facebook-oldalán tette közzé azokat a bizonyító erejű dokumentumokat, amelyek igazolják, hogy

az önkormányzat 15,5 millió forintért adott el egy 2,5 szobás, 60 négyzetméteres lakást Dobó Józsefnek, aki a Jobbik szakértőjeként dolgozik Kispesten,

korábban pedig képviselőjelölt is volt a párt színeiben. Az adásvételi szerződést maga Gajda Péter polgármester szignálta. Az ügylet május 22-én jött létre, Dobó azóta az interneten árulja a lakást 28,2 millió forintért.

Gajda Péter XIX. kerületi polgármester szánalmasan magyarázkodik a lakásmutyi kapcsán Forrás: MTI/Soós Lajos

A kispesti MSZP-s városvezető csütörtök délelőtt adta át a XIX. kerületi Kiserdőt a Pilisi Parkerdő Zrt. vezetőségével. A Magyar Nemzet az esemény után arról kérdezte a politikust, hogy mennyire egyeztethető össze a tervezett önkormányzati lakásvásárlási program azzal a gyakorlattal, hogy az önkormányzat a piaci ár feléért ad el lakást a kerület ellenzéki szereplőjének. – Fél áron biztosan nem vásárolt senki önkormányzati bérlakást – válaszolta Gajda Péter.

Kifejtette: nem tud arról, hogy jobbikos szakértő kapott-e lakást, a konkrét esetet nem ismeri.

– A jogszabályok által készített értékbecslés alapján a bent lakó bérlő megvásárolhatja az önkormányzati lakást. Ennyi történt – fogalmazott a politikus. Mint mondta, egy évben 10-15 ilyen lakáseladás van a kerületben.

A rendezvényen részt vevő Dódity Gabriella úgy tájékoztatott, az esettel kapcsolatban írásban intézett kérdéseket a jegyzőhöz, és a lakásügyi bizottság ülésén még az október 13-i választások előtt választ ígértek a kérdésre. – Kíváncsian várom, mi lehet a magyarázat arra, hogy a piaci ár feléért kelt el egy önkormányzati ingatlan – mondta a polgármesterjelölt.