Három kismacskát ásott el élve a soroksári asszony. Az egyik ki tudott meneküli, a másik kettőt rendőrök és állatvédők mentették meg. Az asszonyt állatkínzás miatt gyorsított eljárásban állították ma bíróság elé. Az állatkínzó nem kerül börtönbe, két évre felfüggesztették – írja a Bors.

A soroksári nyugdíjas asszonynak nem kell börtönbe mennie, a bíróság pénteki döntése értelmében egy év börtönre ítélték, amit két év próbaidőre felfüggesztettek. Az ügyészség nem fellebbezett az ítélet ellen.

Az asszony elismerte, hogy élve ásta el a macskákat. A Borsnak elmondta, hogy nem számított arra, hogy ilyen következménye lesz a tettének.

Forrás: Police.hu

Ahogy korábban megírtuk, a nő szeptember 6-án az udvara bokros részén fekvő három kismacska mellett ásott egy gödröt, majd beletette a 3 hetes kölyköket és elásta. Az egyik állatnak sikerült kimásznia, a nyávogását meghallotta az egyik szomszéd,  ő hívta ki a rendőröket, akik értesítették az állatvédőket. Ők szabadították ki a másik két elásott macskát. Az állatok életben maradtak.