Nem jár a vonat Budaörs és Biatorbágy között

2019.09.21. 06:57

Jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon - írja a Mávinform. Ennek oka, hogy megsérült egy áramszedő a budaörsi állomáson. 24 órán belül ez már a második ilyen baleset. A legfrissebb információk szerint a felsővezeték végleges helyreállítása csak estére várható Budaörsnél.

Jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, mert a budaörsi állomáson megsérült az áramszedője a Déli pályaudvarról Győrbe tartó hajnali személyvonatnak.

A vonatok emiatt Budaörs és Biatorbágy között nem közlekedhetnek - közölte a Mávinform szombat reggel az MTI-vel.

Az állomáson néhány órával korábban is volt hasonló eset, akkor egy tehervonat mozdonyának áramszedője tört le, s két vágány felett a vezeték is leszakadt. A helyreállítás több időt vesz igénybe, a legfrissebb hírek szerint szombat estére állíthatják véglegesen helyre a hajnalban meghibásodott felsővezetéket Budaörsnél - közölte a Mávinform szombaton, kora délelőtt a Facebook-oldalán.

Késésekre lehet számítaniForrás: MTI/Máthé Zoltán

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon utazóknak jelentősen hosszabb menetidővel kell számolniuk, pótlóbuszokra kell átszállniuk.A meghibásodás miatt a Győr felől Budapestre tartó vonatokat Tatabányánál visszafordítják.
A Keleti pályaudvarról Bécsbe tartó Dacia nemzetközi gyorsvonat, továbbá a Szombathelyre tartó Borostyánkő InterCity Tatabányát nem érinti, mert Komárom-Székesfehérvár felé kerül.