Újra bizonyította alkalmatlanságát Karácsony Gergely, Zugló polgármestere. Ezúttal azt nem tudta, hogy a kerület egyik főtere a zuglói polgármesteri hivatal tulajdona.

Hazai pályán, Zuglóban tévedt el ezúttal a kerület polgármestere, az ellenzéki pártok reménysége, Karácsony Gergely. Ezúttal arról nem volt fogalma, hogy a kerület egyik főtere a zuglói polgármesteri hivatal tulajdona - írja a Magyar Hírlap.

Karácsony Gergely kampánykörútjának egyik állomásán, az Örs vezér téren Zugló új ellenzéki polgármesterjelöltjével, az egykor ingyenes tömegközlekedést ígérő szocialista Horváth Csabával együtt jelentkezett be élő videóban.

Karácsony itt azt mondta, hogy az Örs vezér tér  a főváros tulajdonában van. Ez az állítás nem igaz.

A Magyar Hírlap kiderítette, hogy a hiteles tulajdoni lap szerint az Örs vezér tér a Zuglói Polgármesteri Hivatal kizárólagos tulajdonában áll. A Sugár Üzletközpont és az Ikea bútoráruház kivételével a teljes terület kizárólagos tulajdonosa a zuglói önkormányzat.

Ez azt jelenti, hogy Karácsony úgy vezette öt évig Budapest XIV. kerületét, hogy, fogalma sincs arról, hogy ki a tulajdonosa Zugló egyik főterének.

A BKV-nak pusztán kezelési joga van a területen, s a tulajdonos önkormányzat – Karácsony vezetésével – nem kérte számon a kezelőn, hogy változtasson.

Karácsony GergelyForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Korábbi Karácsony-tévedések

Karácsony elsőként akkor bukott meg, amikor Csepelt topográfilag Észak-Pestre helyezte. Ezt követően a Nemzeti Múzeumot „áttelepítette" Zuglóba a VIII. kerületből, azt összetévesztve a Néprajzi Múzeummal. Később Isztambult Törökország fővárosaként határozta meg. A legfrissebb jele totális alkalmatlanságának: fogalma sincs arról, hogy a kerület egyik főtere Zugló tulajdona.