Saját kerületében tévedt el Karácsony Gergely

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. július 5. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásról tartott budapesti sajtótájékoztatón a Szabadság híd pesti hídfőjénél 2019. július 5-én. Hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott arról, hogy az őszi önkormányzati választáson közösen támogatott jelölteket indítanak az összes budapesti kerületben. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Újra bizonyította alkalmatlanságát Karácsony Gergely, Zugló polgármestere. Ezúttal azt nem tudta, hogy a kerület egyik főtere a zuglói polgármesteri hivatal tulajdona.
Vágólapra másolva!

Hazai pályán, Zuglóban tévedt el ezúttal a kerület polgármestere, az ellenzéki pártok reménysége, Karácsony Gergely. Ezúttal arról nem volt fogalma, hogy a kerület egyik főtere a zuglói polgármesteri hivatal tulajdona - írja a Magyar Hírlap.

Karácsony Gergely kampánykörútjának egyik állomásán, az Örs vezér téren Zugló új ellenzéki polgármesterjelöltjével, az egykor ingyenes tömegközlekedést ígérő szocialista Horváth Csabával együtt jelentkezett be élő videóban.

Karácsony itt azt mondta, hogy az Örs vezér tér a főváros tulajdonában van. Ez az állítás nem igaz.

A Magyar Hírlap kiderítette, hogy a hiteles tulajdoni lap szerint

az Örs vezér tér a Zuglói Polgármesteri Hivatal kizárólagos tulajdonában áll.

A Sugár Üzletközpont és az Ikea bútoráruház kivételével a teljes terület kizárólagos tulajdonosa a zuglói önkormányzat.

Ez azt jelenti, hogy

Karácsony úgy vezette öt évig Budapest XIV. kerületét, hogy, fogalma sincs arról, hogy ki a tulajdonosa Zugló egyik főterének.

A BKV-nak pusztán kezelési joga van a területen, s a tulajdonos önkormányzat – Karácsony vezetésével – nem kérte számon a kezelőn, hogy változtasson.

Karácsony Gergely Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Korábbi Karácsony-tévedések

Karácsony elsőként akkor bukott meg, amikor Csepelt topográfilag Észak-Pestre helyezte. Ezt követően a Nemzeti Múzeumot „áttelepítette" Zuglóba a VIII. kerületből, azt összetévesztve a Néprajzi Múzeummal. Később Isztambult Törökország fővárosaként határozta meg. A legfrissebb jele totális alkalmatlanságának: fogalma sincs arról, hogy a kerület egyik főtere Zugló tulajdona.