Karácsony Gergely alkalmatlansága csődbe vitte Zuglót, ha pedig valaki kerületi polgármesternek ennyire alkalmatlan és megbízhatatlan, az főpolgármesternek is az lenne - mondta Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője szombaton Budapesten. A politikus szerint nem csak Zugló pénzügyeivel van probléma, hanem Karácsony semmilyen érdemi kerületi eredményről nem tud beszámolni.

Zsigmond Barna Pál kifejtette, már értik Karácsony Gergely korábbi kirohanását, aki - egy hangfelvétel szerint - még az országgyűlési kampányban vallott arról, mekkora politikai stressz Zugló polgármesterének lenni, és fogalma sem volt arról, hogyan lesz Zuglónak költségvetése.
Maga is érezte, hogy nem képes ellátni a feladatot - mondta Zsigmond Barna Pál.

Karácsony Gergely jegyzője is alátámasztotta, hogy nagy a baj, amikor elmondta: az a csoda, hogy a költségvetés még egyáltalán működik.

Szerinte Zugló mindenről és mindenkitől lemaradt, alföldi középvárosokban különb a helyzet - idézte a jegyzőt a Fidesz budapesti szóvivője.

Karácsony Gergely nem tud érdemi kerületi eredményről beszámolni Zsigmond Barna Pál szerintForrás: MTI/Balogh Zoltán

Zsigmond Barna Pál szerint Karácsony Gergely alkalmatlanságát mutatja, hogy semmilyen érdemi kerületi eredményről nem tud beszámolni. Egy példát felhozva úgy fogalmazott, Karácsony öt év polgármesterség után azzal kampányol, hogy elmegy a kerületében álló üres, gazos telekre, és arról beszél, hogy állítólag, valamikor, lehet, hogy majd állni fog ott egy épület, amikor ő már sehol sem lesz.A kormánypárti politikus közölte, kikérték az önkormányzat számlaegyenlegét és bebizonyosodott, Karácsony alkalmatlansága csődbe vitte Zuglót, azon ugyanis mindössze 50 millió forint van.Valóban egy alföldi középvárosban különb a helyzet, de talán még a falvakban is - tette hozzá Zsigmond Barna Pál. Hangsúlyozta, ez már a bérekre sem elég, és még csak szeptember van, ezért Zugló kénytelen hitelekből élni, "Karácsony pedig mélyen hallgat".