Gulyás Gergely: A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítása a fő cél

GULYÁS Gergely
Pécs, 2019. augusztus 31. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ünnepi beszédet mond a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek közös tanévnyitóján a Pécsi Református Kollégium sportcsarnokában 2019. szeptember 31-én. MTI/Molnár Edvárd
Vágólapra másolva!
A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítását említette a három hét múlva esedékes önkormányzati választások előtti legfőbb feladatnak egy szombati budapesti sajtótájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.
Vágólapra másolva!

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület által szervezett Polgári Gondola előtt a miniszter arról beszélt, hogy az ellenzéki pártok a kormány megdöntését tűzték ki célul az önkormányzati választáson, amiből az következik,

hogy elutasítanak mindennemű együttműködést.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Forrás: MTI/Molnár Edvárd

Gulyás Gergely elmondta, hogy

a kormány minden települést támogat és számára minden település fontos,

de könnyű belátni, hogy eredményesebb lesz az együttműködés azokkal, akik nem a kormánnyal szembeni háborúhoz szükséges eszközként tekintenek az önkormányzati tisztségekre.

- jegyezte meg a politikus, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy előfordult ugyan, hogy az ellenzék nyerte a helyhatósági megmérettetést, de az akkor megválasztott vezetők mindent megtettek, hogy saját közösségük érdekeit képviselve együttműködjenek a kormánnyal.

A kormány bárkivel nyitott az együttműködésre, és azt remélik, hogy hasonló hozzáállású vezetőket választanak három hét múlva a polgárok.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az ellenzéki politikusok a kampányban általában olyan területeken tesznek ígéreteket - adózás vagy egészségügy -,

amelyekben polgármesterként nincs hatáskörük, ugyanakkor nem ígérnek semmi olyat, amelyért településvezetőként ők maguk valóban tehetnének.

Campanari-Talabér Márta (Fidesz-KDNP), Várpalota polgármestere azt nevezte a választás tétjének, hogy folytatódik-e

Hangsúlyozta, hogy kilenc éve adósságban úszott Várpalota, ahová azóta 30 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett, fejlődő pályára állítva a várost.