Kósa Lajos: Az építkezés és háborúskodás között kell választani októberben

Kósa Lajos interjú portré Kósa Lajos interjú, portré
Kósa Lajos interjú, portré
Vágólapra másolva!
A kormánnyal való közös építkezés, gyarapodás vagy az ellenzék kínálta háborúskodás, gyűlölet, harc között választhatnak az emberek október 13-án - közölte Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke szombaton Szegeden. Kósa kijelentette, a közös cél az, hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer átlagos fejlettségi szintje elérje az európai átlagot.
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos a Csongrád megyei jelöltek számára szervezett egyeztetést megelőző sajtótájékoztatóján azt mondta, a közös cél, hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer átlagos fejlettségi szintje érje el az európai átlagot. Ez szinkronban van a miniszterelnök által kijelölt céllal, hogy az ország 2030-ra érje el az átlagos európai fejlettségi szintet - tette hozzá.

Ahhoz, hogy az ország a települések szintjén is felzárkózó pályára álljon összefogásra, együttműködésre van szükség. A Fidesz-KDNP ehhez támogatást ajánl

- közölte a politikus.

Az ellenzék arra kérte az embereket, hogy szavazzanak rájuk, mert akkor megdöntik Orbán Viktor rendszerét. Ez háborúskodást, gyűlöletet jelent, amiből azonban nem lehet építkezni - hangsúlyozta Kósa Lajos.

Kósa Lajos Fotó: Hirling Bálint - Origo

A választási kampány első szakasza lezárult, a jelöltek személye véglegessé vált. Az ország négyötöde, mintegy 8 millió ember olyan településen lakik, ahol lehet Fidesz-KDNP jelöltre vagy a párt támogatta jelöltre szavazni - közölte a politikus.

A kampányfőnök elmondta, az ország 3177 önkormányzata közül 829 esetében indul Fidesz-KDNP-s jelölt, míg az ellenzéki pártoknak összesen 158 polgármesterjelöltje van. A kormánypártok által támogatott független jelölteket is beleszámolva 1217 településen lesz Fidesz-KDNP-s induló, az ellenzéki oldal viszont mintegy háromszáz településen állított csak jelöltet. Hozzátette: Csongrád megye hatvan települése közül ötvenen indul Fidesz-KDNP-s jelölt.

Az ellenzék célja az volt, hogy minél több helyen valósuljon meg az egy az egyes felállás, vagyis a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben csak egy induló legyen,

de csak a települések töredékén történt így,

a fővárosi kerületek negyedében, a 23 megyei jogú városok közül is csak kettőben.

Gémes László, a Fidesz-KDNP Csongrád megyei közgyűlési listáját vezető politikus kifejtette, a megye a most záruló ciklusban fejlődő pályára állt.

A megyei önkormányzat feladata volt a térségbe érkező uniós fejlesztési források felhasználásának koordinálása.

A megyében sikerült megteremteni az együttműködés kultúráját,

az 58 érintett településen a polgármesterek meg tudták valósítani fejlesztési elképzeléseiket - hangsúlyozta a politikus.

- hangsúlyozta Gémes László.

Nemesi Pál, a Fidesz-KDNP által támogatott független szegedi polgármesterjelölt úgy fogalmazott: új fejlődési pályára kell állítani a Tisza-parti város gazdaságát. Ehhez széles körű összefogásra van szükség a szegediekkel és a helyi vállalkozásokkal, valamint együttműködésre a kormánnyal.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztját is betöltő építési vállalkozó hangsúlyozta, programjának készítése során partnerséget tapasztalt a kormány és a Fidesz-KDNP részéről is.